TRAGEDIJA

Tomislav Cvitanušić, prijatelj Neire Odobašić, za "Avaz": Bila je djevojka za primjer u svakom segmentu života, pretužan sam

Smrt ostavlja srčanu bol koju niko ne može izliječiti, ljubav ostavlja uspomenu koju niko ne može ukrasti, napisao je Cvitanušić

Piše: A. Ovčina

24.10.2022

Neira i Tomislav - Avaz
Dnevni avaz
Tomislav i Neira - Avaz
Neira i Tomislav - Avaz
Neira i Tomislav - Avaz
+1

Svestrani bh. sportista Tomislav Cvitanušić za portal "Avaza" je kazao da je Neira Odobašić bila divna djevojka. Shrvan od bola zbog spoznaje da je Neira, kako je rečeno iz policije, sinoć pronađena mrtva u svom stanu. 

On je na Faceboooku podjelio fotografije sa najuspješnijom bosanskohercegovačkom triatlonkom koja je preminula u 33. godini života.

- Smrt ostavlja srčanu bol koju niko ne može izliječiti, ljubav ostavlja uspomenu koju niko ne može ukrasti... - napisao je Cvitanušić.

Bilo je to divno putovanje, hvala ti drago stvorenje, dodao je on. 

- Ne znam šta da kažem. Mislim, pretužan sam - kazao je Cvitanušić za portal "Avaza".

Sa njom je trenirao. 

- Ja sam s njom od početka, "nagovorio" sam je da počne trenirat. Prepoznao sam da je ona strašan potencijal u svakom smislu i onda se ona počela baviti triatlom. Ona i Selma Kukić su triatlonke u BiH koje su pokrenule druge djevojke da se pokrenu. Bila je izuzetno uspješna u profesionalnom smislu. Bila je primjer. Željela je da potakne i druge djevojke da se bave sportom i da uđu u triatlo. 

Zaista, svi smo šokirani. Mislim da će ovo biti nedoknadiv gubitak za našu zajednicu. Bilo je to jedno jako lijepo putovanje i svima će nam nedostajati - poručio je Cvitanušić.

Dodao je da je bila divna djevojka.

- Bila je djevojka za primjer u svakom segmentu života - zaključio je Tomislav Cvitanušić za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.