SAOPĆENJE

SBB traži hitnu sjednicu Skupštine KS: Trojka je kriva što Opća bolnica ima milione, a moli sadaku za hranu pacijentima

Nedopustivo je da institucija s takvom reputacijom i veoma stabilnim finansiranjem ne drži do svoga dostojanstva, pa javno traži sadaku od koronom i inflacijom devastirane privrede i osiromašenih građana

Fahrudin Pecikoza, Dževad Poturak i Zvonko Marić. SBB

Press centar SBB-a

28.4.2022

Klub zastupnika SBB-a u Skupštini KS traži održavanje hitne sjednice Skupštine, na kojoj će se raspravljati o alarmantnom stanju u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a u vezi s nedopustivim problemima u snabdijevanju namirnicama ove ustanove i činjenici da se javno moli da se ležeći pacijenti hranom snabdijevaju uz pomoć građana i kompanija.

Nedopustivo je da institucija s takvom reputacijom i veoma stabilnim finansiranjem ne drži do svoga dostojanstva, pa javno traži sadaku od koronom i inflacijom devastirane privrede i osiromašenih građana.

Smatramo da je osim menadžmenta, koji nije pravovremeno i adekvatno reagirao, najviše odgovorna Vlada Trojke, koja ima obavezu da ne dozvoli da Opća bolnica radi po "sadaka sistemu", dok u svakom trenutku na računu ima nekoliko miliona maraka i dok o toj ustanovi odlično brine Zavod zdravstvenog osiguranja KS.

S tim u vezi, od Trojke očekujemo da sazove hitnu sjednicu na kojoj će ovaj problem biti riješen.

Posebno je sramotna činjenica da je menadžment bolnicu doveo u ovakvu poziciju u trenutku kada na desetine drugih bolnica u FBiH i dalje potpuno normalno funkcionira i poštuje Zakon o javnim nabavkama i, istovremeno, u vrijeme kada u Skupštini KS treba da se usvaja nacrt zakona prema kojem će Opća bolnica dobiti na značaju i postati kantonalna.


Zahtjev za sazivanje hitne sjednice Skupštine KS. SBB

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.