I ON MU JE TRN U OKU

Vukanović za "Avaz": Dodik je novinarima pokazao prezir i nepoštovanje

On bi danas trebao biti iza rešetaka, dodao je on

Nebojša Vukanović: Dodik je po ko zna koji put pokazao svoj primitivizam i nevaspitanje. Avaz

Piše: A. O.

23.3.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik jučer je bio u Tužilaštvu BiH, prilikom čega je pri ulasku novinarima pokazao srednji prst, nakon čega uslijedile brojne reakcije. Dodik je u Lukavici rekao da je srednji prst pokazao novinarima "Avaza" i BN televizije. 

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS za "Avaz" je prokomentirao ovaj sramotni čin Dodika. 

- Mogu reći da sam imao lično iskustvo da mi se tako obrati, tako da sam počastvovan, očito - rekao je Vukanović ironično.

Stavlja mete na čelo

- Dakle, Milorad Dodik je po ko zna koji put pokazao ne samo svoj primitivizam i nevaspitanje, već i prezir i nepoštovanje prema novinarima. Znamo u kakvoj državi živimo i koliko je ljudi do sada napadnuto, tako da sa svojim ponašanjem kontaminira javni prostor, ali svojim izjavama i etiketiranjem stavlja mete na čelo pojedinih novinara medija što je stvarno nedopustivo - kaže on.

Vukanović je dodao kako očekuje da će novinari bojkotovati Milorada Dodika, ali i da će pravosudne institucije i drugi organi da reaguju, pa i međunarodna zajednica koja nijemo posmatra sve to što radi Dodik godinama i mogu reći da ga podržava. 


Iza rešetaka

- Dodik je do sada treba boti presuđen za to krivično djelo - rekao je Vukanović.

Za kraj je poručio da je najveći problem što živimo u zarobljenoj državi, u kojoj je pravosuđe u rukama mafije i sve ovo što se dešava sada je upravo posljedica toga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.