BANJA LUKA

Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Miladina Stanića

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo

Stanić: Zadobio povrede. Arhiva

Ad. A.

2.8.2021

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je da se Petru Staniću (69), osumnjičenom za napad na poslanika u Narodnoj Skupštini RS Miladina Stanića, odredi pritvor, o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banja Luka.

Iz tužilaštva su naveli da se on sumnjiči za krivična djela ubistvo u pokušaju, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je 31. jula 2021.godine, oko 16.55. sati, u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, pucao iz pištolja u namjeri da liši života oštećenog M.S. Tom prilikom oštećeni je zadobio tjelesnu povredu. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje, za koje nema oružni list odnosno, dozvolu za držanje - ističe se u saopštenju OJT Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda odnosno uznemirenju javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.