TURKOVIĆ U POSJETI

Počeo s radom Počasni konzulat BiH u Omanu

Tokom sastanka s privrednicima Omana istaknuo da je važno povezivanje privrednih komora dvije zemlje

Turković i počasni konzul BiH u Omanu Abdulaziz bin Mohammed bin Zahir Al-Hinai. MVPBiH

L. S.

28.3.2021

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, u okviru posjete Omanu, u glavnom gradu Maskatu sastala se s privrednicima ove zemlje, a tom prilikom ozvaničen je početak rada Počasnog konzulata naše zemlje.

Tokom susreta, prisutnima su se obratili Turković i počasni konzul BiH u Omanu Abdulaziz bin Mohammed bin Zahir Al-Hinai.

Turković je govorila o potencijalima naše zemlje i mogućnostima za investiranje, te o koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se unaprijedila saradnja dvije zemlje. Istakla je važnost liberalizacije viznog režima i potpisivanja nekoliko sporazuma između Bosne i Hercegovine i Omana, što bi poboljšalo trgovinsku razmjenu, povećalo broj turista, ali i privuklo veći broj investitora.


Sastanak s privrednicima održan u Maskatu. MVPBiH

Počasni konzul Al-Hinai govorio je o oblastima u našoj zemlji koje su zanimljive za ulaganje, poput turizma i poljoprivrede, te istakao da se nada da će sporazumi BiH i Omana biti završeni i potpisani te da će dati pozitivne rezultate.

Učesnici sastanka su se usaglasili da je u narednom periodu važno povezivanje privrednih komora dvije zemlje, ali i održavanje online konferencije koja će biti početak povezivanja privrednika iz različitih sektora.

Tokom sastanka, ministrica Turković je odgovarala na pitanja privrednika, koja se odnose na mogućnosti investiranja u Bosni i Hercegovini, a domaćini su prikazali i promotivni video spot u kojem su prikazana neka od najljepših mjesta u našoj zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.