REAKCIJA

Osmanovog portparola je lako dobiti za novu klevetu

Džabe lažu Metiljević i njegovi politički mentori, nećemo prestati govoriti o respiratorskoj krađi, Osmanovim procesima, o tome kako je Izetbegović poklonio Dodiku apsolutnu vlast nad BiH i nema povlačenja potpisa za promjenu vlade u ZDK i TK

Fahrudin Radončić, Osman Mehmedagić i Asim Metiljević. Instagram

Avaz.ba

12.12.2020

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić na svom Instagram profilu reagirao je na nove laži koje je objavio propali portal „Slobodna Bosna“. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Propali portal “Slobodna Bosna”, preciznije Asim Metiljević, već danima divlja plasirajući najprimitivnije laži o meni, SBB-u i Avazu. Medijski igrač i jaran Osmana Mehmedagića Osmice, danas je objavio novu podlost kako je Milan Tegeltija, nakon sinoćnjeg gostovanja kod Senada Hadžifejzovića, navodno došao u posjetu kod mene, “u toranj”.

Obzirom da su zbog sigurnosnih protokola i ekstremne visine objekta, svaki djelić tornja i svi ulazi i izlazi u njega, 24 sata dnevno pokriveni kamerama i to neprekidno od njegovog otvaranja - a to znači i sinoć - bit će ovo lagan posao za našu odvjetnicu Alminu Pilav da dobije još jednu tužbu za klevetu protiv čovjeka (Metiljevića) koji me pokušao reketirati da kupim zemljište koje nije u vlasništvu njegove ekipe, zbog čega je prijavljen Tužilaštvu KS.

Naručene bedastoće na žutim portalima, neće nas zaustaviti da govorimo o posrnuloj porodičnoj dinastiji, općoj pobuni u SDA, Osmanovim optužnicama i porodičnoj narko-genezi, pljačkama i prljavim privatizacijama, rušilačkom rezultatu po građane BiH, respiratorskoj i drugim krađama. Također, SBB-ovi potpisi za rušenje Vlade u TK i ZDK, što nekog očigledno veoma boli, su otišli i neće biti povučeni.

Što se tiče mog i Dodikovog lažnog političkog povezivanja, neka Metiljević javno odgovori kako je i zašto lično Bakir Izetbegović u Domu naroda PSBiH, na osnovu tajnog dogovora sa Dodikom, presudno pomogao glasovima SDA u Skupštini RS da se izabere Dušanka Majkić.

Time je SNSD dobio četiri od pet delegata Srba u državnom Domu naroda, a Dodik apsolutnu kontrolu nad zakonodavnom vlašću cijele Bosne i Hercegovine (bez saglasnosti Doma naroda ne mogu uopće proći ni prethodne odluke Predstavničkog doma PSBiH).

Poruka Metiljevićevim političkim mentorima: naprijed gospodo - vi o nama lažima, mi o vama istinom! - napisao je Radončić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.