PARIZ

Pred više od 30.000 ljekara smjernice objavio i Nabil Naser

Zahvaljujući Udruženju kardiologa u BiH, sa Zumretom Kuščjugić na čelu, jedna od najvećih dvorana na kongresu nosila je naziv glavnog grada naše države

Naser: Smjernice za dijabetes. Avaz

Piše: A. J.

9.9.2019

U Parizu je nedavno održan Evropski kongres kardiologa zajedno sa Svjetskim kardiološkim kongresom.

Jedan od recenzenata radova Svjetskog kongresa bio je i ugledni bh. kardiolog i predsjednik Skupštine Udruženja kardiologa BiH Nabil Naser, koji je objavio smjernice za dijabetes, pre-dijabetes i kardiovaskularna oboljenja. Osim ovih, na kongresu su objavljene još četiri smjernice, i to za liječenje dislipidemije, akutne embolije pluća, hroničnog koronarnog sindroma te tretmana supraventrikularne tahikardije.

Centralna tema skupa bilo je globalno kardiovaskularno zdravlje s naglaskom na razlike u prevalenciji, kliničke manifestacije, strategije prevencije, dijagnostičke modalitete i upravljanje kardiovaskularnim bolestima širom svijeta.

Više od 30.000 ljekara delegata prisustvovalo je ovom kongresu, a tokom petodnevne konferencije prikazano je više od 500 sesija.

Na kongresu je bilo riječi o najnovijim naučnim saznanjima, kliničkim istraživanjima, njihovim implikacijama na praksu...

Zahvaljujući naporima Udruženja kardiologa, sa Zumretom Kuščjugić na čelu, na ovom kongresu jedna od najvećih dvorana nosila je naziv glavnog grada naše države.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.