SAVJETI

Olakšajte sebi povratak u ured

Ako primjećujete da ste anksiozni, vrijeme je za razgovor sa stručnjakom

Z. K.

Riješite se stresa

Foto: Ilustracija


Pandemija je u naše živote unijela haos i brojne promjene. Puno je onih koji su od početka pandemije radni sto u uredu zamijenili radom u vlastitom domu. Međutim, nedavno se opet sve promijenilo pa se tako većina radnika vratila u urede. Neki su to jedva čekali, dok se čini da je većini teško palo.

Psihičko zdravlje

Na sreću postoje jednostavni načini kako se riješiti stresa koji vas pri povratku u ured muči.

Psihijatrica, dr. Aniša Patel.Dun (Anisha Patel-Dunn), nudi načine kako olakšati povratak i boravak u uredu nakon rada od kuće.

- Idealno bi bilo kada bi se mogla uspostaviti rutina da radnik sam odluči koje dana će ostati raditi od kuće, što je dobro za psihičko zdravlje. Druga taktika bi bila izbjegavanje gužve u prometu koja može utjecati na raspoloženje i uzrokovati stres. Ako vam je dopušteno i ako možete neke stvari obavljati par sati od kuće, u ured krenite kasnije ili se kući vratite ranije - savjetuje doktorica.

Iako ste vjerojatno godinama prije pandemije u uredu provodili 8 sati, sad vam takva svakodnevica može predstavljati problem i zahtijevati prilagodbu.

Uživajte u šetnji

- Udahnite duboko i za početak uživajte u putovanju do posla. Shvatite to kao idealnu priliku da poslušate omiljene pjesme, možete uživati u šetnji do autobusne stanice, usput piti omiljenu kafu ili razgovarati sa suputnikom. Pri povratku s posla iskoristite to vrijeme za odmor od gužve i stresa - savjetuje doktorica.

Međutim, ako i dalje primjećujete da ste anksiozni, nervozni ili određena stanja koja inače nemaju veze s vama, svakako je vrijeme za razgovor sa stručnjakom.

Više o:

Ured Posao Zdravlje
NA VRH

Podijeli članak na