KORISNO

Znakovi da je licu potreban piling

Retinol se smatra zlatnim standardom za proizvode protiv starenja i to s dobrim razlogom

Retinol se smatra zlatnim standardom za proizvode protiv starenja. Ilustracija

Z. K.

19.10.2021

Mrtve stanice kože se s vremenom nakupe na površini i tamo ostaju, pomiješane s prirodnim uljima kože, šminkom i kremama sa zaštitnim faktorom. Kada je koži potreban piling, ona će vam to sama pokazati. Evo kako vam lice može otkriti da mu je potreban piling, navode stručnjaci.


Rješavanje problema

Ne koristite retinol - Njih će preporučiti svaki dermatolog, a taj vitamin A će pojačati proizvodnju kolagena, a samim time će koža izgledati zaglađeno, a može se reći da ovim sastojkom problem rješavate u korijenu. Retinol se smatra zlatnim standardom za proizvode protiv starenja i to s dobrim razlogom. Briše ključne znakove starenja minimizirajući bore te podižući i učvršćujući kožu.


Kada je koži potreban piling, ona će vam to sama pokazati. Ilustracija

Kreme se ne upijaju - Sigurno ste već osjetili kada vam krema za lice jednosatno ostane na površini kože umjesto da je koža upije, a upravo je to dobar znak da vam je potrebno čišćenje lica u obliku pilinga. Nakon pilinga, vaša će koža puno bolje upiti sastojke koje na nju nanosite.


Izlaganje suncu

Puno ste vremena proveli na suncu - Jasno možete vidjeti koliko vam je potreban piling nakon izlaganja suncu, jer je to normalan odgovor kože na isušivanje, dodaju stručnjaci. Dokle god nemate opekotine od sunca, blagi piling je dobrodošao.


Suha i beživotna

Koža vam je beživotna - Glavni razlog preporuka pilinga je upravo situacija kada kvalitet kože nije sjajan, kada je suha i beživotna. Tu je i sjaj kože koji nedostaje. Zamislite sjajnu površinu namještaja, kada je glatka, ona reflektira svjetlost. Isto je s kožom, ako se to ne događa, znači da je suha i da je potrebno nešto učiniti kako bi je opet zagladili.

Začepljene pore

Masna koža je pokazatelj. Ilustracija

Pore su začepljene - Kada vam se čini da pranjem lica niste puno postigli, možda je vrijeme za piling. Ako vam je koža masna, ili barem tako osjećate, nosite masku na licu i znojite se, stavljate previše šminke i čini vam se da se svašta nakupilo u porama, može vam pomoći piling i to tako da ga napravite jednom sedmično.

Koža vam se ljušti - Ako je upravo to slučaj kod vas, stručnjaci smatraju kako bi piling mogao pomoći.

Nepravilnosti - Ako je došlo do promjena u strukturi i koža vam nije nježna i glatka na dodir te imate po njoj prištiće, dobro bi bilo napraviti piling, savjetuju stručnjaci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.