SAVJETI

Za dugovječnost konzumirajte ovu zlatnu trojku

U nedavnim studijama Univerziteta u Kopenhagenu utvrđeno je da su pacijenti koji su uzimali ovu smjesu sedam dana prije doručka znatno smanjili bol

Odlična kombinacija. Ilustracija

Z. K.

29.8.2021

Kombinacija meda i cimeta posebno je značajna kod srčanih tegoba, a preporučuje se konzumiranje pomiješane mješavine namazane na parče hljeba svakog jutra. Mješavina meda i cimeta liječi većinu bolesti.


Smanjuje holesterol

Savremena medicinska nauka prepoznaju med kao vrlo efikasno sredstvo za liječenje svih vrsta bolesti i bez komplikacija. U jednoj šoljici tople vode od 200 mililitara razmutite 2 kašike meda i 1 kašiku cimeta. Pijte ovu smjesu ujutro i uvečer. Redovan unos liječi čak i hronični artritis.

U nedavnim studijama Univerziteta u Kopenhagenu utvrđeno je da su pacijenti koji su uzimali ovu smjesu sedam dana prije doručka znatno smanjili bol, a nakon mjesec od uzimanja ove smjese su već mogli hodati bez bola.

U jednom većem keramičkom sudu pomiješati 2 kašike meda i 3 kašike cimeta, pa na tu smjesu dodati 400 mililitara tope vode. Konzumirati dva puta dnevno prije doručka i prije ručka u jednakim količinama. Ova kombinacija u roku od dva sata smanjuje nivo holesterola u krvi za čak 10 posto.


Protiv bakterija

Za rješenje uporne upale bešike i nakupljenih bakterija u mokraći pomiješajte najprije 2 kašike cimeta s jednom kašikom prirodnog meda. Dobro ih izmiješajte, pa nalijte sa 200 mililitara mlake vode. Konzumirajte najmanje dva puta dnevno, ujutro i uvečer.


Gubitak kose

Napravite masku za kosu od 1 kašike maslinovog ulja, 1 kašike meda i 1 kašike cimeta. Prije nego što počnete s pranjem kose nanesite ovu smjesu na korijen kose i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta. Zatim isperite kosu mlakom vodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.