SAVJETI

Kako da uredite dnevnu sobu da odiše toplinom

Što se tiče tepiha, pazite da ne birate premali, jer je to prva greška prilikom uređenja dnevnih soba

Birajte kvalitetan namještaj. Ilustracija

Z. K.

7.9.2021

Dnevni boravak jedna je od važnijih soba u kući kada je u pitanju uređenje. Tu porodice obično provode najveći dio vremena kod kuće nakon kuhinje. Ako želite da budete sigurni da vaša dnevna soba izgleda odlično, mogli biste ispratiti nekoliko pravila.


Intimnije okruženje

Namještaj - Odaberite jedan predmet koji će biti najkvalitetniji i najupečatljiviji i oko njega gradite prostor. To bi, recimo, mogli biti fotelja ili kauč. Jedna od najmanje važnih stavki za sam početak je pitanje boje sobe. Boja je uvijek veoma dostupna i lako je možete promijeniti.

Raspored prostorija - Prema prethodnim navikama, uvijek sav namještaj gurnemo uz zidove. Odmaknut namještaj stvara prijatnije i intimnije okruženje.

Dodaci - Tepisi, jastuci, slike i fotografije stvaraju tonove i daju prostoriji “dušu”. Što se tiče tepiha, pazite da ne birate premali. Ovo je prva greška prilikom uređenja dnevnih soba. Birajte ga prema tome da svi komadi namještaja (poput kauča) stanu na tepih.


Slike su odličan su ukras

Jastuci - Ne pretjerujte s jastucima. Odličan su ukras, ali ne ukoliko ih svaki put, kada neko želi sjesti, mora pomjeriti.

Umjetnost - Kada postavljate slike, izbjegnite najčešću grešku, previsoko postavljanje djela. Postavite ih u nivou očiju.

Osvjetljenje sobe - Najljepše je da se odlučite za kombinaciju. Možete kombinirati stolne lampe, podne i klasična svjetla za plafon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.