PRIRODNI SASTOJCI

Kako izbjeći pretjerano znojenje?

Ako želite uživati u ukusnoj hrani i smanjiti neugodan miris tijela, konzumirajte cimet

Limun odlično funkcionira u borbi protiv neugodnog mirisa. PINTEREST

A. F.

6.8.2021

Rješenje za pretjerano znojenje možete pronaći u prirodnim sastojcima koji nisu štetni za vaše tijelo.

Kokosovo ulje daje vašem tijelu ugodan i lagan miris, a ono što sadrži u sebi pomaže u borbi protiv stvaranja i rasta bakterija koje uzrokuju neugodan miris. Sam znoj neće nestati radi ulja, ali se njegov miris neće osjetiti kao prije. Preporučuje se kokosovo ulje staviti ispod pazuha odmah nakon tuširanja.

Limun odlično funkcionira u borbi protiv neugodnog mirisa stopala. Limun u sebi sadrži kiselinu koja se bori protiv bakterija te se preporučuje konzumiranje jedne čaše vode s limunom ujutro da bi neutralizirali tijelo.

Menta ima smirujući učinak te se koristi da bi se spriječile tekućine koje tijelo ispušta. Menta se može konzumirati svježa, sušena ili u obliku eteričnog ulja. Može se jesti, ali se može i nanositi na tijelo.

Ako želite uživati u ukusnoj hrani i smanjiti neugodan miris tijela, konzumirajte cimet. U dnevni raspored hrane i napitaka ubacite i zeleni čaj jer je pun organskih kiselina koje se bore protiv rasta i razvijanja bakterija. Na listu dodajte i ružmarin koji sadrži mentol i pomaže u održavanju normalnih mirisa tijela. Možete se tuširati u kupkama u kojima su eterična ulja ruzmarina ili razmutiti nekoliko kapljica ulja u malo vode te namazati pazuhe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.