SAVJETI

Kako poboljšati koncentraciju na poslu

Potrebno je da u vaš svakodnevni život uvedete neke promjene

Z. K.

Pijte vodu, vježbajte i mirišite ruzmarin

Foto: Ilustracija


Ukoliko vam je posao stresan i naporan, postoje trikovi koji vam mogu pomoći da olakšate težak period. Radni dan od osam sati, često zna da bude veoma naporan, tako da često većina izgubi koncentraciju u nekom periodu. Kako biste uspjeli da ostanete fokusirani na svoj rad, potrebno je da u vaš svakodnevni život uvedete neke promjene, kako biste imali koncentraciju tokom radnih sati.

Nivo energije

Pijte vodu - Brojne studije pokazuju da dehidracija utječe na raspoloženje, a samim tim i na koncentraciju, pamćenje, učenje i rasuđivanje. Osim toga, nedovoljna količina vode u organizmu utječe i na vaš nivo energije pa ne zaboravite da, tokom posla, pijete što više vode.

Vježbajte - Nedostatak koncentracije na poslu može biti posljedica osjećaja da ste premoreni od posla. Vježbe su od vitalnog značaja za vaše mentalno zdravlje i uklonit će ovaj osjećaj. Studije su pokazale da se ovaj osjećaj, pomješan sa depresijom, najčešće javlja kod ljudi koji ne vježbaju.

Blagi miris

Ruzmarin - Ruzmarin vam može pomoći da se koncentrirate i vratite sebi volju za rad. Studije pokazuju da osobe, koje su izložene blagom mirisu ruzmarina, obavljaju radne zadatke brže i preciznije. Dovoljno je samo da ga postavite na radni sto.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na