KORISNO

Koji je najbolji izbor za prvi jutarnji obrok

Uz ovo voće kombinirajte hranu punu zdravih masnoća, poput avokada ili začina

Banane nisu za doručak. Ilustracija

Z. K.

29.6.2021

Ukoliko imate nedoumicu koji je najbolji izbor za prvi jutarnji obrok, stručnjaci za zdravu ishranu i nutricionisti savjetuju da se opredijelite za doručak koji sagorijeva masne naslage. Ovakav doručak dat će vam dovoljno energije za novi radni dan do sljedećeg redovnog obroka.


Obilje vitamina i minerala

Ipak, kako za doručak nikada nemate dovoljno vremena, banana se čini kao odličan izbor za obrok s nogu. Iako sadrži obilje vitamina i minerala, banane nisu odličan izbor za doručak zbog velike količine šećera koji sadrže, čak 25 posto i uz to su umjereno kisele.

Istina, banane će dati kratki nalet energije, ali ćete se brzo osjećati umornima i gladnima. 



Više su užina

One su više stvorene za užinu nego kao cijeli obrok, jer same nisu dovoljne za doručak. Taj osjećaj umora i gladi, nakon što pojedete bananu za doručak, možete spriječiti tako što ćete uz ovo voće kombinirati hranu punu zdravih masnoća, poput avokada ili začina.

Budući da banane pripadaju grupi kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizirati kako biste dobili samo dobre beneficije banana, kao što su kalij, vlakna i magnezij, a ne šećer, koji uzrokuje samo kratki nalet energije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.