KORISNO

Aloe vera izvor blagodati za njegu tijela i kože

Biljka koja se koristi u obliku pića, krema, maski za kosu i lice

Aloe vera pruža punu hidrataciju tijelu. Ilustracija

Z. K.

16.3.2021

Biljka, koja je međunarodno prepoznata kao izvor blagodati za tijelo i kožu, aloe vera, sada se može koristiti u obliku pića, krema, maski za kosu i lice...

Odličan saveznik

Ustvari, tržište ljepote učinilo je ovu biljku osnovnim sastojkom mnogih kozmetičkih proizvoda.Postoje čitave kolekcije za njegu lica i tijela sa ekstraktima aloe vere. Koje su stvarne njene koristi i kako djeluje na kožu i tijelo?

Duboka hidratacija - Aloe vera pruža punu hidrataciju tijelu: jedan od najefikasnijih i preporučenih načina je uzimanje napitaka.

Ustvari, napici od nje su strateški potez koji možete napraviti za svoje tijelo.

Djeluje antibakterijski - Jedna od velikih blagodati upotrebe aloe vere je antibakterijska i antivirusna reakcija.

Ustvari, ona djeluje kao stvarni podsticaj za promet ćelija i proizvodnju novih tkiva.

Djeluje protivupalno - Za suzbijanje prekomjerne suhoće kože, možda, usljed izlaganja spoljnim agensima, kao što su jaki hladni vjetrovi, aloe vera se pokazala kao odličan saveznik. Što se tiče opekotina od sunca, ovaj sastojak prirodnog izvora odličan je lijek.

Pojava peruti

Protiv peruti - Perut je neugodnost koja pogađa ogroman broj ljudi. Da biste se suprotstavili peruti, aloe vera je odličan lijek. Ako se koristi na koži glave redovno, znatno se smanjuje pojava peruti, tvrde stručnjaci.

Veoma je korisna

Jača kosu - S obzirom na bogat sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina, pokazalo se da aloe vera dobro utječe na rast kose. Antiinflamatorno djelovanje biljke pospješuje rast kose. Proizvod, kao što je šampon ili regenerator na bazi aloe, u ovom slučaju je veoma koristan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.