KORISNO

Najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu

Dobra kombinacija je kopriva s mentom koja je veoma dobra za ovu grupu

Z. K.

Dobri su i crveni čajevi

Foto: Ilustracija


Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali da li ste znali da utjecaj te tečnosti na vas, također, zavisi i od vaše krvne grupe? Dakle, pratite najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu.

Skloni stresu

Krvna grupa A - Ove ljude karakterizira emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude s ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cvijeta čistog jasmina ili s kombinacijom zelenog čaja Ying Hao. Također, savjetuju se neven i majčina dušica koji odlično utječu na ovu krvnu grupu.

Krvna grupa B - Osobe s ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj, ili organski robios, poznata afrička mahunarka. Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvježavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

Krvna grupa AB - Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, ali imaju smanjen libido. Njima se savjetuje da se skoncentriraju na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura, sandalovine i konzumacija žutih čajeva. Mješavina zelenog čaja i nane se naročito preporučuje. Dobra kombinacija je kopriva s mentom koja je veoma dobra za ovu grupu.

Koje su posljedice

Krvna grupa 0 - Osobe koje imaju nultu krvnu grupu treba da izbjegavaju mlijeko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posljedica toga često bol u stomaku ili problem s vodom. Ovim osobama se savjetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija, kako navodi “Natural health and beauty”, jeste mješavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho.

Više o temi Čaj

PREPORUKE
Napici za zdravije srce
KORISNO
Dva napitka za duži život

Više o:

Čaj Zdravlje
NA VRH

Podijeli članak na