KORISNO

Kokosovo ulje značajno smanjuje apetit

Ne samo da vam pomaže u gubljenu kilograma, već i smanjuje opasne i uporne masti u predjelu stomaka

Z. K.

Može umanjiti glad

Foto: Ilustracija


Ako želite smršaviti, trebali biste razmisliti o dodavanju kokosovog ulja u svoju zdravu ishranu. Kokosovo ulje je odlično za mršavljenje i trebalo bi biti dio svačije ishrane, jer može umanjiti glad i držati vas sitima duži vremenski period.

Kokosovo ulje je, također, dobro za jačanje energetskog nivoa, čime pomaže u sagorijevanju masti. Najbolja stvar kod mršavljenja s kokosovim uljem jeste to što ne samo pomaže u gubljenu kilograma već i smanjuje opasne i uporne masti u predjelu stomaka.

  • Kokosovo ulje se koristi i za njegu kose

    Kokosovo ulje se koristi i za njegu kose

    Foto: Ilustracija


Dvadeset minuta prije jela je najbolje vrijeme da uzmete kokosovo ulje, jer će ono značajno smanjiti apetit i pomoći vam da brže steknete osjećaj sitosti i da budete zadovoljni manjim porcijama. Da biste ga rastvorili, pomiješajte 1-2 kašike kokosovog ulja u šolji i dodajte toplu vodu ili biljni čaj.

Kokosovo ulje se koristi i za njegu kose. Želite li zdravu i bujnu kosu i njen brži rast, vrlo je bitno da je vlasište, odnosno tjeme zdravo. To ćemo omogućiti higijenom tjemena i pravilnom prehranom. Kokosovo ulje za kosu je dobro za rast folikula, ispucale vrhove vlasi i protiv peruti.

Kokosovo ulje je čudesan dar prirode, a ujedno i neizostavan sastojak u kozmetičkoj industriji.

Više o temi Kokos

VAŠA KUHARICA
Energetske jabuke iz rerne
NA VRH

Podijeli članak na