SAVJETI

Obratite pažnju na signale koje vam šalje tijelo

Loš zadah se, također, veoma često javlja

Vrijeme je za detoksikaciju. Ilustracija

Z. K.

18.1.2021

Priroda je to već vrlo pametno uredila. Tijelo nam svakodnevno na razne načine daje znakove, a na nama je samo da ih prepoznamo i postupamo u skladu s njima.

Potreban odmor

Ovo su tipični signali da je vašem tijelu neophodno unutrašnje čišćenje. Ako primijetite ove znakove, vrijeme je za detoksikaciju. 

1. Umor - Stalna iscrpljenost i umor klasični su znakovi da tijelu treba odmor. Ne u smislu spavanja i opuštanja već od sastojaka koje unosimo hranom i pićem. Očigledno je da je neprestano zauzeto i preiscrpljeno razgradnjom i uklanjanjem toksina. Ako oslobodite svoje tijelo tog tereta detoksikacijom, brzo ćete otkriti da vaš umor popušta, a vratit će vam se svježina.

2. Usporeno razmišljanje - Ako primijetite da vam treba neobično mnogo vremena za donošenje odluka i razumijevanje nečega, to, također, može biti znak da je vaš um izgubio sposobnost brzog razmišljanja, a sve to zbog preopterećenja tijela.

Neugodan miris

3. Miris tijela - Ako se iznenada pojavi neugodan tjelesni miris, premda inače nemate takve probleme, to može biti pokazatelj da je vašem tijelu neophodna detoksikacija. Loš zadah se, također, jako često javlja. Međutim, i znoj, kao i intimni miris mogu se pojačati kada je vrijeme za detoksikaciju.

Loš ten

Od velike koristi bit će i maske za čišćenje i smirivanje kože. Ilustracija

Koža ne odražava samo stanje našeg mentalnog života, ona je i važan pokazatelj kako stoje stvari s našim fizičkim zdravljem. Ako se na koži pojavi crvenilo, akne ili neka druga iritacija, to može biti znak visokog nivoa toksina u organizmu. Uz detoksikaciju, za ovaj problem od velike koristi bit će i maske za čišćenje i smirivanje kože.

Nesanica i gojaznost

Tokom noći tijelo bi trebalo da se smiri i odmori. Ilustracija

Redovna probava bitna je za zdravo tijelo. Ako dođe do zastoja, uklanjanje štetnih toksina više ne može funkcionirati. Ako patite od zatvora, trebalo bi da hitno rasteretite tijelo detoksikacijom. 

Ako se hranite isto kao i prije, niste manje aktivni u sportu, a i dalje se gojite to može ukazivati na hormonski disbalans, ali i to da je tijelo preopterećeno toksinima. Omogućite tijelu pravilan detoks koji će mu vratiti neophodnu ravnotežu.

Tokom noći tijelo bi trebalo da se smiri i odmori. Ali, to zasigurno neće biti moguće ako se previše bori s toksinima. Ako ne uspijevate spavati uprkos nekim trikovima za bolji san i vježbama opuštanja, detoksikacija vam može pomoći.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.