SAVJETI

Iskoristite bademe i jogurt umjesto skupih krema za suhu kožu

Zbog toga je njega kože zimi vrlo važna kako bismo je održali zdravom, mekom i sjajnom

Z. K.

Avokado i med odlični su sastojci za hidrataciju

Foto: Ilustracija


Zimi je koža suha i sklona pucanju i iritacijama zbog nedostatka vlage. Zbog toga je njega kože zimi vrlo važna kako bismo je održali zdravom, mekom i sjajnom. Većina nas obično kupuje kreme za tijelo i lice, koje su često vrlo skupe. Umjesto toga, kožu možete njegovati uz pomoć sastojaka koje već imate u kući.

Jogurt - Nanesite jogurt na kožu bilo kojeg dijela tijela i držite ga 20 minuta da djeluje. Nakon toga isperite mlakom vodom. Jogurt je bogat cinkom koji umiruje kožu i održava je zdravom i mekom u zimskim mjesecima.

Maslinovo ulje - Dva žumanjka pomiješajte sa dvije kapi maslinovog ulja. Miješajte sve dok se ne sjedine. Nanesite mješavinu na lice i držite je 20 minuta. Nakon toga isperite vodom. Maslinovo ulje je bogato vitaminima E i K, a žumanjak hrani kožu. Koristeći ovu masku za lice dva puta sedmično, njega kože zimi bit će vrlo laka.

Avokado i med - Pola avokada pomiješajte sa dvije kašike meda. Nanesite smjesu na lice. Držite je da djeluje 20 minuta pa isperite vodom. Avokado i med odlični su sastojci za hidrataciju i pomažu u liječenju kožnih problema zimi.

 

Više o temi Koža

PRIRODNI TONER
Kućni tretman za umorne oči i podočnjake
LJEPŠA KOŽA
Navike koje začepljuju pore na vašem licu

Više o:

Koža Zima Zaštita
NA VRH

Podijeli članak na