BLAGDANI

Mali zalogaji za Božićno slavlje

Kuhane očišćene kozice odlične su u umaku od majoneze i kečapa

Birajte hranu koja se lako jede. Ilustracija

Z. K.

25.12.2020

Za blagdansku trpezu birajte hranu koja se lako jede, a ostane li viška mesa, ribe, pečenog povrća i sličnih namirnica nakon blagdana, lako ih možete iskoristiti za sendviče koji djeluju elegantno, a svi ih vole jesti.

Važno pravilo

Možete ih izmiksati u umake ili paštete i ne bojte se eksperimentiranja - no pridržavajte se važnog pravila - “finger food” ne smije biti veći od zalogaja. Pršut, nasjeckane zrele smokve i rikola ili humus (namaz od miksanog slanutka i susama) sa salatom od sojinih klica mogu poslužiti kao inspiracija za maštovite kanape-sendviče.  

Umjesto hljeba možete filovati palačinke, jaja, mini paradajz, tortilje ili košarice od prhkog tijesta.

Pomiješajte meku ricottu sa sitno naribanom jabukom i mrkvom. Začinite limunom i premažite mini palačinke, koje možete nabosti na čačkalice.

Kuhane očišćene kozice odlične su u umaku od majoneze i kečapa. Nadjevom premažite tortilje pa umetnite nekoliko listova rikole koje izrežite na veličinu zalogaja. Ne zaboravite ni palentu koja se reže na trokutiće i zapeče s nadjevom od paradajza i parmezanom. Ne volite li palentu, napunite krompir.

Crne masline

Odlično će se spojiti i s mediteranskim umakom od sitno rezanih crnih maslina, peršunom i feta sirom. Krema od graha i avokada ukusna je s lososom. Može se poslužiti u čašicama ili na kriškama prepečenoga hljeba. Grah zgnječite prešom za krompir, a očišćeni avokado zgnječite viljuškom, dodajte grahu i začinite limetinim sokom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.