ISTRAŽIVANJA

Evo šta način kihanja govori o vašoj ličnosti

Postoje neka društvena pravila koja važe kod kihanja u zapadnjačkoj kulturi

Svaka osoba slijedi svoja pravila kod kihanja. Ilustracija

Z. K.

28.10.2020

Način na koji kišete navodno može da pokaže posebne osobine koje vas krase. Postoje neka društvena pravila koja važe kod kihanja u zapadnjačkoj kulturi. Potpuno prihvatljivo “čišćenje nosa” u Šangaju, izazvalo bi prijeke poglede u Evropi. 

Jedno istraživanje pokazalo je da svaka osoba slijedi svoja pravila kod kihanja, što otkriva puno o našem karakteru, piše Brightside. Ovih pet različitih načina pokazuje vaše posebne osobine.

Glasno kihanjeOvakvi pojedinci uživaju u kihanju. Obično su glasni i ne smeta im kihanje u bilo kojoj situaciji. Uporni su i samouvjereni, pa im je ugodno u društvu. 

 Tiho kihanje Ovakav način kihanja povezan je sa sramežljivim osobama koje ne žele privući pažnju na sebe. Oni će držati nos tokom kihanja ili će proizvesti jedva čujni zvuk. Obično su pristojni i svjesni šta je društveno prihvatljivo, a šta ne. Uz to, osjetljiviji su na komentare i kritike drugih. 

PonavljajućeOvakav tip kihanja povezuje se s osobama koje žele biti u centru pažnje. Mnogi od njih kišu između dva i pet puta, ali većina ih je pritom jako glasna. Iako im ne mogu pomoći, serijsko kihanje kod drugih izaziva nelagodu jer ih automatski povezuju s narušenim zdravljem i bolestima. 

ParanoičnoOve osobe nakon kihanja panično čiste kapljice koje su ostavili na površinama raznim dezinfekcionim sredstvima. Jako paze na svoju okolinu i brine ih šta drugi misle o njihovom izgledu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.