KORISNO

Kakao čuva organizam

Kakao u svom izbornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutro posebno pogodan za jelo

Bogat antioksidantima, vlaknima, magnezijem, bakrom. Ilustracija

Z. K.

20.10.2020

Kakao nas asocira na čokoladu, ali ova moćna hrana u sebi sadrži mnogo vitamina i minerala. Sirovi kakao ima gorak ukus, ali je bogat antioksidantima, vlaknima, magnezijem, bakrom, fosforom, željezom i cinkom. Čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova.

Kakao nastaje iz biljke Kakaovac, to je tropsko drvo koje pripada porodici sljezova.  Dodajte kakao u svoj doručak, omiljene pahuljice ili umjesto kafe popijte ovaj zdrav napitak. 

Kakao u svom izbornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutro posebno pogodan za jelo jer neće povećati nivo šećera u krvi za razliku od mnogih slatkih žitarica i drugih namirnica koje ujutro konzumiramo. Obratite pažnju na to da kakao ne sadrži dodatne šećere kako bi bio najzdravija opcija za vas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.