ZDRAVE NAMIRNICE

Keleraba jača imunitet

Zahvaljujući tome što ima jako malo kalorija, a pritom i podstiče varenje – ona čak može da vam pomogne u borbi protiv viška kilograma

Z. K. / Avaz.ba

Keleraba smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi

Foto: Ilustracija


Potrebno vam je više energije tokom dana? Naravno, u tome može da vam pomogne ishrana, ukoliko jedete prave namirnice. Upravo je jedna od takvih namirnica i keleraba. Ona je bogata biljnim vlaknima koja doprinose dužem osjećaju sitosti i duže od drugih namirnica oslobađaju energiju koja vam je potrebna u toku dana.

Zahvaljujući tome što ima jako malo kalorija, a pritom i podstiče varenje – ona čak može da vam pomogne u borbi protiv viška kilograma. Keleraba je prirodni izvor vitamina C, zahvaljujući tome jača imunitet i štiti cjelokupno zdravlje, ali i neutralizira utjecaj štetnih, slobodnih radikala koji podstiču starenje ćelija.

Takođe, keleraba smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, stabilizira nivo šećera, što je posebno značajno kod ljudi koji boluju od hipoglikemije i dijabetesa. Vitamin C, kojeg u ovom povrću ima puno, podstiče apsorbciju željeza koje je odgovorno za snabdijevanje krvi kiseonikom, čime se tijelo okrepljuje i snaži, zbog čega se osjećamo “življe” i imamo više energije.

Više o temi Namirnice

SAVJET NJEMAčKIH LJEKARA
Lijekove nije preporučljivo uzimati uz ove namirnice
ORGANIZIRAJTE PROSTOR
Napravite red u frižideru
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na