PRIRODA LIJEČI

Noćurak - sastavni dio kućne apoteke

Posljednjih se godina intenzivno istražuje njegov utjecaj na bolesti poput Alzheimerove, kancerogenih oboljenja, dijabetesa, bolesti srca i krvnih sudova te Parkinsonove bolesti

Z. K. / Avaz.ba

Olakšava simptome astme

Foto: Ilustracija


Noćurak, divan žuti cvijet pomaže u liječenju mnogo bolesti. Ova biljka ima široku lepezu ljekovitih osobina pa je njena primjena mnogostruka. Najčešće se koristi za otklanjanje hroničnog umora, PMS-a, alkoholizma.  Olakšava simptome astme, kašlja reumatoidnog artritisa i osteoporoze. Često se koristi za poremećaje u ponašanju kod djece, kakve su hiperaktivnost i manjak koncentracije. 

Posljednjih se godina intenzivno istražuje njegov utjecaj na bolesti poput Alzheimerove, kancerogenih oboljenja, dijabetesa, bolesti srca i krvnih sudova te Parkinsonove bolesti.

Ulje noćurka, koje se dobiva cijeđenjem esencijalnih ulja iz njegovih sjemenki, najčešće se koristi u terapeutske svrhe. Ulje blagotvorno djeluje na zdravlje i ljepotu kože lica pa je često sastojak mnogih krema i losiona za čišćenje lica. Ako imate problema s proširenim porama, aknama i crvenim flekama, dva puta dnevno nekoliko kapi ovog ulja utrljajte na kožu i rezultate ćete primijetiti vrlo brzo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na