PRIRODNI ANTIBIOTIK Odlično čisti organizam

Hren štiti od prehlade i čisti dišne puteve

Pomaže protiv bolesti mokraćnog sistema i bubrežnih kamenaca, ublažava bol kod reume i artritisa i pročišćuje kožu

Piše: Avaz.ba

Bogat je vitaminom C, vitaminom B1, B6, željezom i kalcijem

Foto: Ilustracija


Hren je bogat mineralima i vitaminima, odlično čisti organizam i djeluje antikancerogeno kod malignih oboljenja u jetri, debelom i tankom crijevu, jednjaku i mjehuru. Uzrok ovome je činjenica da sadrži sastojke koji inhibiraju te bolesti. Ti sastojci su glikozid sinigrin i alil izotiocianat. 

Bogat je vitaminom C, vitaminom B1, B6, željezom i kalcijem, dok se magnezij, fosfor i vitamin B2 nalaze u nešto manjim količinama. U zimskim danima štiti od prehlade i čisti dišne puteve.  Također, potiče probavu, rad srca i cirkulaciju, pomaže kod reume i podiže prirodni imunitet. Hren je prirodni antibiotik s jakim antibakterijskim djelovanjem, pa se u narodnoj medicini od davnina koristi za jačanje imuniteta te protiv kašlja, plućnih bolesti i uopćeno infekcija.  

Sirup od ribanog hrena s medom, propolisom i sjemenom anisa preporučuje se kao jedan od najboljih prirodnih sirupa za liječenje plućnih bolesti.  Hren potiče rad žuči, jetre, gušterače, crijeva i želuca. Pomaže protiv bolesti mokraćnog sistema i bubrežnih kamenaca, ublažava bol kod reume i artritisa i pročišćava kožu. 

Zdravlje u kući
Uz pomoć hrena ublažite stalno kihanje

Više o temi

TRADICIONALNA MEDICINA
Hren liječi sinuse, plućne bolesti i astmu
NA VRH

Komentari