PREPORUČUJEMO

Ovakav izgled će osvojiti sve na novogodišnjem slavlju

Nakon što odaberete haljinu i cipele, morate se pobrinuti i da glamurozan novogodišnji “look” upotpunite savršenom šminkom

Avaz.ba

31.12.2018

U novogodišnjoj noći svi se trudimo da zablistamo u velikom stilu. Ništa se ne prepušta slučaju, pazimo na svaki detalj kako bismo zablistali. Neki su haljinu već pronašli na ovogodišnjim sniženjima, neki će svoju omiljenu odjevnu kombinaciju, koju su već odavno pripremili, izvući iz ormara.

Tamne oči

Kad ste odabrali haljinu i cipele, morate se pobrinuti i da glamurozan novogodišnji “look” upotpunite savršenom frizurom, ali i šminkom.

Šminka za Novu godinu nije ista kao i svakodnevna, ne može se čak dovesti u isti red ni s uobičajenom šminkom za zabave. Ona treba biti posebna, originalna, glamurozna, ali da ipak zadrži odmjerenost. Ni u čemu ne treba pretjerivati pa tako ni sa šminkom.

Nezaobilazan je crveni ruž, ali ako ne volite naglašavati usne, tu su uvijek zavodljive “smokey eyes”. Naravno, kombinacija te dvije stvari se ne preporučuje. Za “smokey eyes” koristite tamne sjene - sivu, smeđu, a za one s izrazito tamnim očima, crna je najbolji izbor. Uz ivicu trepavice nanesite crni tuš ukoliko imate plave ili zelene oči ili crni kreon ako imate smeđe.

Ako su vam oči zelene ili plave, možete se igrati bojama na kapcima. Za zelene oči preporučuje se ljubičasta, odnosno olovka boje šljive. Ta boja je suprotna zelenoj pa će boju vaših očiju dodatno naglasiti. Na kraju sve upotpunite kvalitetnom maskarom.

Oštra linija

Ako imate pune i zavodljive usne, najbolji izbor za vas je crveni ruž, ali na očima imajte samo crni tuš, maskaru i - ništa više. Izaberite olovku u istoj boji kao ruž i njom uokvirite usne da biste dobili ljepšu i oštriju liniju. Zatim olovkom prijeđite po cijelim usnama kako bi se ruž što duže zadržao. Nakon toga nanesite i ruž i vaša šminka za Novu godinu je spremna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.