UREĐENJE Očistite dom od loših stvari

Tri predmeta koja nikako ne smijete držati u kući: Privlače negativnu energiju

espreso.rs
25.08.2018 21:37

Foto: Instagram

Prema drevnoj kineskoj vještini življenja i uređenja prostora, poznatoj kao Feng šui, određeni predmeti u našem domu prizivaju negativnu energiju i blokiraju onu pozitivnu. U nastavku saznajte koje su to stvari.

1. Uvelo cvijeće

S obzirom na to da biljke simboliziraju rast i napredak, osušeno cvijeće ili uvele biljke prema Feng šui vjerovanjima treba odmah izbaciti iz kuće. Staro i uvelo cvijeće predstavlja stagniranje i ne dopušta napredak u bilo kom smjeru. Zato se riješite starog buketića i odaberite novi koji će osvježiti vaš prostor.

2. Pocjepani/polomljeni nefunkcionalni predmeti

Slomljeni i nefunkcionalni predmeti vremenom se na negativan način manifestiraju u vašem životu. Puno je bolje prostor ostaviti praznim nego u domu držati pocjepane stvari koje ne služe ničemu. 

3. Neželjeni pokloni 

Uprkos pozitivnim namerama, mnogi od nas su sigurnom barem jednom u životu primili poklone koje nisu želeli. Iako možete da cenite gest, čuvanje neželjenog predmeta utiče na naš mir i sreću. Feng šui stručnjaci smatraju da bi takve poklone trebalo da doniramo ili ih sklonimo iz svog životnog prostora.

Tagovi

Predmeti Domovi
NA VRH