15. MAJA

Sarajevo domaćin posljednjeg stonoteniskog ciklusa kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Od srijede, 15. maja 2024. godine, u hotelu Hills na Ilidži, održat će se zadnji krug svjetskih olimpijskih kvalifikacija za plasman u Francusku

Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine. Fena

FENA

11.5.2024

Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine je domaćin i organizator posljednjeg ciklusa kvalifikacija za Olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Parizu.

Od srijede, 15. maja 2024. godine, u hotelu Hills na Ilidži, održat će se zadnji krug svjetskih olimpijskih kvalifikacija za plasman u Francusku, saopćili su organizatori.

Pripreme

Organizacija ovog velikog takmičenja povjerena je Stolnoteniskom savezu Bosne i Hercegovine, koji već užurbano radi na posljednjim detaljima vezanim za ovo veliko svjetsko takmičenje na kojem će se podijeliti posljednje vize u stonom tenisu za Olimijske igre u Parizu.

Nakon završenih finalnih prijava iz cijelog svijeta, u glavni grad naše zemlje doći će više od 200 takmičara iz 30 zemalja iz cijelog svijeta.

- Bitno je napomenuti da u Sarajevo dolazi najviši rang igrača koji su čak na svjetskoj rang listi plasirani među 50 igrača, ali se sa svojim reprezentacijama nisu do sada uspjeli kvalifikovati te će svoju posljednju šansu za Pariz tražiti upravo ovdje u Sarajevu, na Ilidži - kazao je Anes Alić, direktor BH tima.

Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine će u pet dana, koliko traju olimpjske kvalifikacije u hotelu Hills, podijeliti ukupno pet pozivnica u ženskoj i pet konačnih ‘viza’ u muškoj konkurenciji.

Kvalifikacije na Ilidži

Na završnim kvalifikacijama na Ilidži, nastupit će i ženska i muška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koje će imati po dva predstavnika.

- Za našu mušku reprezentaciju nastupaju Benjamin Zijadić i Nikola MIhailović, predvođeni selektorom Vladimirom Ivanekom. U ženskoj konkurenciji šanse za plasman u Pariz tražit će Emina Cerić i Harisa Mešetović, predvođene selektoricom Eminom Hadžiahmetović - potvrdila je Amela Mujezinović, generalni sekretar Stolnoteniskog saveza BiH.

Kvalifikacije na Ilidži trajat će se nedjelje, 19. maja, kada je završni dan ovog takmičenja i kada će biti poznato svih 10 posljednjih putnika u stonom tenisu za Olimpijske igre u Parizu.

Više detalja o ovom velikom takmičenju bit će poznato u utorak, 14. maja 2024. kada će biti organizirana konferencija za medije, na kojoj će se pojaviti čelnici Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine i visoke zvanice Grada Sarajeva, koji je dao podršku organizaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.