NASTAVIO TURNEJU PO AZIJI

Vico Zeljković se javio iz Bangkoka: Pojavio se novi kandidat za domaćina Superkupa BiH

Zeljković je otkrio da su u Hong Kongu zainteresovani da ugoste susret Superkupa Bosne i Hercegovine, koji će se igrati od iduće sezone

Zeljković sa Fokom. Instagram / Vico Zeljković

Di. R.

16.5.2024

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković javio se s Tajlanda. 

On boravi u Bangkoku uoči sutrašnjeg FIFA kongresa, i tamo se sastao sa Erikom Fokom, predsjednikom Nogometnog saveza Hong Konga i potpredsjednikom Istočnoazijske nogometne federacije.

Zeljković je otkrio da su u Hong Kongu zainteresovani da ugoste susret Superkupa Bosne i Hercegovine, koji će se igrati od iduće sezone. Prvo izdanje će igrati Borac i Zrinjski. 

Vico se nakon sastanka oglasio na svom Instagram profilu.

- Uoči sutrašnjeg FIFA kongresa koji se održava u Bangkoku, danas sam razgovarao sa Erikom Fokom, potpredsjednikom Istočnoazijske nogometne federacije i predsjedavajućim NS Hong Konga.

Gospodina Foka sam upoznao sa projektima koji su u toku i pozvao ga da posjeti BiH i bude moj gost, kako bimo pokrenuli dalje korake na zajedničkim aktivnostima i novim projektima.

Također, istakao je zainteresovanost za Superkup, novo takmičenje koje će započeti u okviru našeg saveza, a detalji će biti uskoro definisani na prvom narednom sastanku. Na ovaj način širimo mrežu saradnje sa svjetskim nogometnim savezima - napisao je Zeljković.

Podsjtimo, Zeljković se ranije ove sedmice javio iz Dubaija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.