ITALIJA

"Stara dama" slavi Vlahovića: Juventus preko Atalante do trofeja

Juventus je na kraju spasio sezonu osvajanjem Kupa, a Atalanta će se nadati da će više sreće imati u finalu Evropa lige protiv Bajera iz Leverkuzena

S večerašnje utakmice. Platforma X

E. Ć.

15.5.2024

Fudbaleri Juventusa pobijedili su Atalantu u finalu italijanskog Kupa (1:0) i tako došli do svog 15. trofeja u ovom takmičenju.

Finale je odigrano na Olimpiku, a jedini gol viđen je već u 4. minuti kada je Dušan Vlahović pogodio na asistenciju Andree Kambijasa (Cambiaso).

Bio je to duži napad Juventusa, a onda je Kambiaso proigrao Vlahovića koji je iskoristio uspavanost protivničke odbrane i došao do pogotka.

Pravo je čudo da je u Rimu viđen samo jedan gol. Vlahović je u 72. minuti ponovo zatresao mrežu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Sedam minuta kasnije Ademola Lukman (Lookman) pogađa stativu, a onda je u 84. Fabio Mireti pogodio prečku Atalantinog gola. Kada se činilo da je to kraj uzbuđenjima, Matija Perin je u četvrtoj minuti nadoknade odbranio udarac Edersona.

Juventus je na kraju spasio sezonu osvajanjem Kupa, a Atalanta će se nadati da će više sreće imati u finalu Evropa lige protiv Bajera iz Leverkuzena.

Inače, u timu Atalante nije bilo našeg Seada Kolašinca koji je meč propustio zbog povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.