PONOVO U REPREZENTACIJI

Zlatan Bajramović za "Avaz": Dat ćemo srce za svoju BiH, hvala Pjaniću

Njegov Karlsrue je "kočio" sve, ali se Bajramović na kraju odlučio žrtvovati kako bi se priključio "Zmajevima" - odbijat će mu od plate svaki mjesec

Bajramović: Konačno dobio dozvolu od svog Karlruea - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

6.5.2024

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović (44) konačno je dobio dozvolu svog Karlsruea da se priključi stručnom štabu "Zmajeva".

Ta vijest je obradovala fudbalsku javnost u BiH, ali i selektora Sergeja Barbareza koji je u više navrata naglasio koliko je Bajramović bitan u ovoj priči. Međutim, Zlatanov Karlsrue je sve to "kočio". 

Ipak, Bajramović nije odustajao i uspio se nagoditi sa čelnicima kluba gdje radi kao asistent, da mu dozvole da radi i u reprezentaciji BiH. 

Žrtvovao se za BiH

- Nije bilo lako, baš je bilo borbe. Nisu mi lako odobrili, malo sam se žrtvovao, ali to je okej za mene – rekao je Bajramović na početku razgovora za "Avaz".

Svaki mjesec će mu oduzimati od plate, ali to Bajramoviću ne smeta. 

Oko reprezentacije pušu dobri vjetrovi, nijedan selektor i njegov stručni štab nisu imali ovakvu podršku. 

- To nam je drago. To ćemo probati da vratimo na neki način na koji budemo mogli i da izgradimo ekipu. I onda ćemo vidjeti kako ćemo šta dalje - kazao je on.

Našalili smo se s Bajramovićem da je svojevremeno Ćiro Blažević morao "razbiti" Belgiju da napravi euforiju oko reprezentacije, a da su Barbarez, Spahić, Bajramović i društvo to uspjeli bez ijedne utakmice.

- Ja uvijek volim da budem realističan. To je možda jedan put. Uvijek je pozitivno što dosta ljudi zna za nas, znaju da smo se žrtvovali za našu zemlju. Sada da li će put biti uspješan ili ne, to ne znamo, ali znamo da ćemo sve od sebe i ostaviti srce u stručnom štabu, kao što smo radili na terenu. Sve drugo, u fudbalu je stvarno teško prognozirati kako će i šta biti - kazao je Bajramović.

Treba strpljenja

Inače, nismo slučajno spomenuli Belgiju. Te noći su Ćirini izabranici rasturili Belgiju i postali "Zmajevi", a Marjan Mijajlović je Džeku prozvao "Dijamantom". 

Bajramović je na toj utakmici postigao fantastičan gol kada je majstorski lobovao belgijskog golmana.

U nastavku razgovora naglasio je kako ipak treba biti realan. Našu selekciju očekuje raspored zaista teških utakmica.

- Probat ćemo dati maksimum. Treba strpljenja i treba biti realan. Realnost je bitna, a bez toga je ništa - naveo je Bajramović.

Za razliku od prethodnika, selektor Barbarez i njegov stručni štab neće moći računati na Miralema Pjanića koji se nedavno oprostio od reprezentacije BiH.

Oproštaj Pjanića

- Pjana ima veliko poštovanje. Baš je dosta uradio za našu zemlju. I igara i način na koji je igrao... Treba da mu se kaže jedno veliko hvala - poručio je Zlatan Bajramović za portal "Avaza".

Podsjetimo, Zlatanovu veliku igračku karijeru su 2011. zaustavile povrede, međutim to ga nije spriječilo da ostane u fudbalu.

Odmah se okrenuo trenerskom poslu. Trenutno je prvi asistent u Karslrueu. S Barbarezom je odigrao desetine utakmica za reprezentaciju BiH, a sada će uz aut liniju voditi neke nove "Zmajeve".

Priliku za debi imat će za manje od mjesec dana, tačnije 3. juna, kada će Bosna i Hercegovina gostovati Engleskoj na Sent Džejms Parku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.