FUDBALSKA LEGENDA

Ima milione, ali djeci ne da ni centa: Nećete vjerovati gdje radi

Nekadašnji napadač Fiorentine, Intera i Rome smatra da je to što je usmjerio djecu da sama zarađuju za život, najbolji dar koji je mogao da im da

Arhiv

D. H.

6.5.2024

Gabrijel Omar Batistuta jedan od najboljih fudbalskih napadača svih vremena, davno je okačio kopačke o klin, ali i dalje oduševljava fudbalsku planetu, svojim izjavama - ili preciznije rečeno životnim stavovima.

Živi skromno

Iako je u karijeri zaradio ogroman novac, Batigol sa suprugom Irinom Fernandez i djecom živi vrlo skromno.

Čuveni napadač ima četvoricu sinova Hoakina, Lukasa, Tijaga i Šamela, Hoakin, vjerovali ili ne, radi u fotokopirnici kako bi zaradio za džeparac. Razlog za to je što proslavljeni as ne želi da finansira svoju djecu.

- Mogao sam Hoakinu da kupim kola, on bi se u njima vozio, ljudi bi mu se divili, ali taj automobil ne bi bio rezultat njegovove zarade, ne bi to bio stvarno njegov auto. Ovako, kada radi kao sav običan svijet, samo na taj način, naučen da troši jedino ono što sam zaradi, ja svom sinu mogu da ostavim dostojanstvo. Znate, kada bude vozio kola, bit će to automobil koji će kupiti od novca koji je sam zaradio. I, neće biti moguće porediti to zadovoljstvo, koje tada bude imao, sa bilo kojim skupocenim poklonom koji bi dobio" - istakao je popularni", Batigol.

Najbolji dar

Nekadašnji napadač Fiorentine, Intera i Rome smatra da je to što je usmjerio djecu da sama zarađuju za život, najbolji dar koji je mogao da im da.

"Razumijem da nemaju isti užitak kada voze običan auto, ali barem sebi mogu da kažu: 'Imam ovaj auto jer sam ga zaslužio'".

Izgleda čuvena replika iz kultnog filma " Kad porastem biću kengur" ponovo dobije na težini.

"Znate li šta vozi Batistuta? Ferari? Ne, “juga”, lično sam mu dovezao iz Kragujevca. Skroman dečko, šalje sve pare kevi", rekao je Baron za Batistutu u legendarom filmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.