NOVI SELEKTOR "ZMAJEVA"

Legenda Hrvatske: Murinjo ne bi mogao ništa s BiH, a ako neko može uspjeti, to je Barbarez

To što nije radio ne znači da je fudbal pustio niz vodu, kažem to iz razloga što sam mnogo vremena provodio s njim

Barbarez: Dobio poruku podrške. N/FSBiH

E. Ć.

23.4.2024

Proslavljeni hrvatski fudbaler koji je u svojoj karijeri nosio dresove brojnih velikana Ivica Olić poslao je poruku podrške novom selektoru reprezentacije BiH Sergeju Barbarezu.

Barbarezu se najviše "zamjera" trenersko neiskustvo jer nije vodio nikoga, ali Olić je u razgovoru za "Reprezentacija.ba" poručio da to neće biti problem za legendarnog kapitena bh. reprezentacije.

Olić s Barbarezom i Spahićem. Facebook

- Brzo će se uhodati. To što nije radio ne znači da je fudbal pustio niz vodu, kažem to iz razloga što sam mnogo vremena provodio s njim i znam koliko je bio uključen u sve, koliko je pratio nastupe igrača ne samo u Njemačkoj već i u Evropi.

Kada radiš u reprezentaciji to je više menadžerski posao, puno je važnije na najvišu razinu podići motivaciju igrača i usaditi im tu želju da se bore za taj dres. Ništa se ne bi dogodilo i da je Murinjo (Jose Mourinho) došao za selektora kada do sada stvari nisu funkcionisale onako kako bi trebale. Ako neko može uspjeti u ovoj priči, onda je to Barbarez.

Prije nekoliko dana smo "pretresli" igrače koji igraju za reprezentacije, koji bi mogli igrati... Vidio sam da tu ima materijala i da se može napraviti selekcija koja će biti konkurentna, ako ne za sljedeće kvalifikacije, onda za one naredne. Bez dileme - poručio je, između ostalog, Ivica Olić u razgovoru za "Reprezentacija.ba".

Podsjetimo, Olić je legenda Hrvatske. Odigrao je 104 utakmice i dao 20 golova za "Vatrene". Od 2021. je član stručnog štaba selektora Zlatka Dalića.

U klupskoj karijeri nastupao je, između ostalih, za Bajern Minhen, HSV, CSKA, Volfsburg, Hertu i Dinamo Zagreb.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.