HNK ŠIBENIK

Sabrina Buljubašić postala direktorica poznatog hrvatskog kluba

Sabrina Buljubašić je napustila poziciju direktorice FK Sarajeva nakon pet godina, u oktobru 2021. godine.

Sabrina Buljubašić. fksarajevo.ba

Di. R.

19.4.2024

Sabrina Buljubašić preuzima direktorsko mjesto u klubu HNK Šibenik, koji trenutno nastupa u drugoj ligi Hrvatske. Zvanično predstavljanje se očekuje u petak na već sazvanoj pres konferenciji.

Nezainteresovana za povratak u fudbal

Nekadašnja direktorica FK Sarajeva, rekla je kako nije imala namjeru da se ponovo vraća u klupski fudbal. Ona je svoju odluku promjenila nakon razgovora s vlasnikom HNK Šibenika Željkom Karajicom.

- Odmah na početku moram kazati kako nisam imala namjeru vraćati se u klupski nogomet. Nakon odlaska iz Sarajeva bavila sam se sportskim pravom i jako dobro se osjećala na tom polju. Presudio je već prvi razgovor s vlasnikom Šibenika gospodinom Željkom Karajicom. U tom inicijalnom kontaktu osjetila sam strategiju kluba, potrebu da se nešto dobro gradi korak po korak. Znate, obično vlasnici nogometnih klubova žele instant uspjeh, odnosno velike rezultate preko noći. Mislim kako je u Šibeniku drugačija situacija. Ovdje se postupno gradi veći brend i to je ono što se meni svidjelo - rekla je Sabrina, a prenosi šibenski.hr.

Cilj je ulazak u prvu ligu

Sabrina je također rekla kako je izvrsno dočekana i da se u klubu osjeća jako dobra atmosfera.

- Stigla sam prekjučer u Šibenik, tek učim polako i za sada sam jako zadovoljna. Jasno je da klub ima posloženu strukturu. Prioritet će mi svakako biti da snimim situaciju i upoznam postojeći sistem rada i tek onda se mogu donositi neke konkretnije odluke. Ponavljam, uhodana strukutura već postoji i to je pozitivna strana. Što se sportskog dijela tiče, jasno je da je prvenstveni cilj ulazak u 1.HNL - izjavila je Buljubašić.

Podsjećamo, Sabrina Buljubašić je napustila poziciju direktorice FK Sarajeva nakon pet godina, u oktobru 2021. godine. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.