IDE U POLUFINALE

Real nakon drame i penala izbacio Mančester siti iz Lige prvaka

Nakon što je prvi duel odigran u Madridu završen rezultatom 3:3, fudbaleri Reala su večeras na Etihadu bili bolji nakon penala

S utakmice na Etihadu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
E. Ć.

17.4.2024

Fudbaleri Real Madrida posljednji su učesnik polufinala Lige prvaka nakon što su poslije drame i penala slavili na Etihadu i izbacili Mančester siti s ukupnih 5:4.

Nakon što je prvi duel odigran u Madridu završen rezultatom 3:3, fudbaleri Reala su večeras na Etihadu bili bolji nakon penala.

Tok utakmice

Bilo je 1:1 u regularnom dijelu meča, a nakon produžetaka se pristupilo penalima u kojima su se igrači Reala bolje snašli s 3:2. 

Dobro je počelo za Madriđane koji su već u 12. minuti poveli preko Brazilca Rodriga (Rodrygo). Nakon pogotka, „Kraljevi“ su se povukli u svoj šesnaesterac i branili se, dok su vrebali kontru iz prilike.

To se moglo isplatiti u 25. minuti kada je Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) zamalo umakao odbrani Sitija, ali ga je u posljednji čas zaustavio Ruben Diaš (Dias). Prethodno je Erling Haland (Haaland) pogodio prečku.

Prijetio je Siti, pleo mrežu oko Realovog šesnaesterca, a nagrada je stigla u 76. minuti kada je pogodio Kevin De Brujne (De Bruyne). Belgijanac je propustio prvi duel ove dvije ekipe, a večeras je pokazao koliko znači Sitiju.

Mogao je postići još jedan gol, ali je u 82. propustio zicer kada je s nekih desetak metara šutirao visoko preko Realovog gola.

U produžecima nije bilo promjena rezultata, pa se pristupilo penalima gdje je Real bio bolji. Real će u polufinalu igrati protiv Bajern Minhena. Kako je ispao Mančester siti, jasno je da ćemo dobiti novog prvaka Evrope.

Penal serija

1' - Alvarez pogađa, Siti vodi 1:0 u penal seriji.

1' - Ederson brani šut Modriću!

2' - Lunjin brani! Silva je šutirao posred gola i to je pročitao Ukrajinac!

2' - Belingem pogađa, Real se vraća!

3' - Lunjin brani šut Kovačiću!

3' - Vaskez šalje Edersona u jednu, a loptu u drugu stranu! Real vodi!

4' - Foden je bio vrlo siguran sada.

4' - Načo sjajno šutira penal, Real vodi 3:2 uoči pete serije.

5' - Ederson pogađa! Real sada ima penal za pobjedu.

5' - Ridiger pogađa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.