ZADIVLJUJUĆA POSTIGNUĆA

Tomislav Cvitanušić heroj mjeseca jula Ambasade SAD

On je izvanredan alpinist, maratonac, aktivist i nadahnuti javni govornik iz Bosne i Hercegovine

Tomislav Cvitanušić. Twitter

D. H.

21.7.2023

Ambasada SAD u Sarajeva herojem mjeseca jula proglasila je Tomislava Cvitanušića.

- On je izvanredan alpinist, maratonac, aktivist i nadahnuti javni govornik iz Bosne i Hercegovine – i naš kolega u Ambasadi SAD - navodi se u objavi.

Ističu da je, započevši svoj sportski put u košarkaškom klubu Bosna, Tomislava strast dovela do osvajanja novih visina u alpinizmu, maratonu i triatlonu! 

- Njegova postignuća su zadivljujuća, završio je više od 20 maratona širom svijeta i postao je prvi trkač iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio svih šest svjetskih maratona: New York, Chicago, Berlin, London, Tokyo i Boston! Ali to nije sve! Tomislav je završio šest Ironman triatlona i čak se suočio s ultimativnim izazovom Norseman triatlona u Norveškoj, ponosno predstavljajući regiju! I ne zaboravimo trijumfalni trenutak kada je stajao na vrhu Mount Everesta, čineći svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i zajednicu Ambasade SAD neizmjerno ponosnim! Hvala Tomo na hrabrosti, požrtvovnosti i neprocjenjivom doprinosu u promicanju sporta i širenju pozitivnih vijesti ui o Bosni i Hercegovini - navodi se u objavi Ambasade SAD u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.