BIVŠI FUDBALER

Italijanski bek govorio o paklu ovisnosti: "Više sam potrošio na žene nego na kokain"

Fabio Macelari je krajem 1990-ih i početkom 2000-ih

Bivši fudbaler govorio o paklu ovisnosti. Screenshot/Youtube

N. H.

13.3.2023

Fabio Macelari (Macellari), lijevi bek koji je bio član Lečea, Kaljarija, Intera i Bolonje, je imao kapacitet da postane odličan igrač, ali povreda ga je odvela u pakao droge i postao je ovisan o seksu.

Macelari je govorio o svom životu u podcastu „One more Time“. Tu je ispričao svoju životnu priču.

Začarani krug poroka koji su ga udaljavali od terena i još gore, od stvarnog života.

- U osam utakmica sam imao sedam ili osam asistencija. Osjećao sam se najjače od svih na lijevoj strani, lomio sam protivnike. Tada sam se povrijedio i zavladalo je opuštanje. Povratak se očekivao za četiri i po mjeseca, samo što sam imao dosta slobodnog vremena – kazao je Macelari, pa dodao:

- Tada sam probao kokain. Imate sve, žene na primjer. Ali ni to više nije dovoljno. U Bolonji sam kod kuće probao prvi put probao kokain. Greška je što postoje stvari koje su jače od tebe, ali kad si bahat to ne shvataš. Neke stvari treba ostaviti. Ne! Ne treba ih ni uzimati, čak ni ako se osjećate kao Superman – dodao je bivši fudbaler.

Droga ga je toliko uništila, da se izolirao od svih i na kraju ostao sam. Ovisnost ga je odvukla u toliki mrak da je jednom bio pet dana bez sna, poslije čega je mislio da će umrijeti.

- Postoji paralelni svijet povezan s kokainom. Ta normalnost više nije bila dovoljna, mislim da sam imao bolest seksa, pojavljivale su se žene sa naslovnica koje se ne vide u normalnom životu. Činjenica da kažeš 'ostani ovdje sa mnom, ja te plaćam jer to mogu priuštiti', je nešto što ti onda obije glavu. Uzimao sam deset grama dnevno, jednom sam se uplašio. Nakon pet danas bez spavanja našao sam se u hidromasažnoj kadi. Uvukao sam se u krevet i nisam bio siguran ni hoću li se sutradan probuditi. Kad sam ustao, pobjegao sam u planine i započeo proces detoksikacije – spomenuo je o svojim ovisnostima.

Nakon okončane karijere Macelari je vrijme provodio radeći kao konobar, pekar i kao drvosječa. Sječom drva bi iz sebe izbacio sav bijes koji je osjećao. Sada radi kao zidar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.