FANTASTIČNE VIJESTI

Sebastijan Ale pobijedio rak: Napadač Borusije Dortmund se vratio treninzima

Tri mjeseca nakon što je saznao za bolest

Ale: Trenirao s Ajaksom. TWITTER

A. V.

26.10.2022

Napadač njemačkog bundesligaša Borusije Dortmund Sebastijan Ale (Sebastien Haller, 28) vratio se treninzima tri mjeseca nakon operacije tumora testisa, objavili su njemački mediji.

Reprezentativac Obale Bjelokosti vratio se na travnjak u utorak, ali ne u Borusiji Dortmund, već u svom bivšem klubu Ajaksu.

- Pitao nas je može li doći na trening jer je u Amsterdamu na rehabilitaciji. Divno je što može biti s nama neko vrijeme - rekao je trener amsterdamskog kluba Alfred Šreder (Schreuder) na konferenciji za novinare.

Ale je karijeru počeo u Okseru, potom je igrao za Utreht, Ajntraht, Vest Hem, te Ajaks. U dresu nizozemskog prvaka je u 50 susreta zabio 32 gola, a ovoga ljeta je za 35 miliona eura doveden u Borusiju kao zamjena za Norvežanina Erlinga Halanda (Haaland), koji je preselio u Mančester siti.

Međutim, još nije upisao niti jedan nastup za Borusiju nakon što mu je u julu na trening kampu dijagnosticiran maligni tumor testisa. Ale je zbog bolesti morao na operaciju i od tada je podvrgnut hemoterapiji.

Prošle sedmice Ale se pojavio na dodjeli Zlatne lopte u Parizu i progovorio o svom zdravstvenom stanju.

- Sve je dobro. Ako sam danas ovdje, to je zato što je sve u redu, stvari idu najbolje što je moguće - rekao je 28-godišnji napadač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.