ODLIČNA ATMOSFERA

"Avaz" na licu mjesta: "Zmajevi" odradili trening u Podgorici, stižu obećavajuće vijesti o stanju Džeke

U prva dva meča BiH je odigrala 1:1 u Helsinkiju protiv Finske, te smo savladali Rumune s 1:0 u Zenici i imamo ukupno četiri boda u našoj grupi

Piše: G. Š.

10.6.2022

Naši igrači odradili lakši trening - Avaz
Naši igrači odradili lakši trening - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Naša fudbalska A-reprezentacija, koja je danas sletila u Podgoricu, nakon održane press konferencije odradila je i trening u glavnom gradu Crne Gore.

Podsjetimo, sutra će (20.45 sati) "Zmajevi" protiv selekcije Crne Gore odigrati utakmicu 3. kola grupe 3, Lige nacija B.

U prva dva meča BiH je odigrala 1:1 u Helsinkiju protiv Finske, te smo savladali Rumune s 1:0 u Zenici i imamo ukupno četiri boda u našoj grupi.

Kapiten BiH i napadač Intera, Edin Džeko, koji je izašao iz igre tokom meča protiv Rumunije zbog povrede, posljednji trening odradio je individualno, ali bit će spreman za utakmicu.

- Imamo malo više igrača u kadru od ostalih. Nije lako, ali vjerujem u sve igrače koji dobiju šansu jer će svi dati maksimum. Svi su svjesni šta nas čeka i spremni su da daju sve od sebe. Bitno je da odigramo odgovorno i siguran sam, ako to ispunimo, da ćemo ići nazad sretni, rekao je danas Petev na press konferenciji.


Smail Prevljak na presci nije krio optimizam pred sutrašnji okršaj.

- Dao sam ta dva gola, sigurno da imam samopouzdanje. Ja sam spreman 100 posto. Sigurno da je lakše nakon pobjede nad Rumunijom. Svi smo igrali za tu pobjedu da dignemo samopouzdanje i atmosferu. Lakše nam je za naredne utakmice i došli smo ovdje puni samopouzdanja da napravimo dobar rezultat, kaže Prevljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.