NJEMAČKA

Miroslav Kloze zbog zdravstvenih problema pauzira trenersku karijeru

Najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava

Klose: Šokirala ga dijagnoza doktora. TWITTER

E. Ćosić

28.5.2021

Najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava Miroslav Kloze (Klose) ima zdravstvenih problema, zbog kojih ne može, kako kaže, da trči ili pliva. Prema pisanju njemačkih medija, Kloze je bio primoran da napravi pauzu od posla zbog tromboze u nozi.

Dijagnoza je za mene bila mali šok. Imam dva trobma u nozi. Odmah su mi prepisali ljekove i dali posebne čarape koje moram da nosim danonoćno. Ljekari su bili vrlo jasni i za početak mi je prepisano potpuno mirovanje. Ne mogu da trčim, da plivam i, prije svega, ne mogu da igram fudbal, rekao je Kloze za "Kicker". 

Miroslav Kloze je i dalje najbolji strijelac reprezentacije Njemačke sa 71 postignutim golom na 137 utakmica. Igračku karijeru završio je nakon što je pomogao sa "Elfom" osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine, kada je i oborio rekord Ronalda Nazarija De Lime po broju postignutih golova na završnici - Klose ih ima 16, Ronaldo jedan manje.

Nekadašnji napadač Homburga, Kajzeslauterna, Verdera, Bajerna i Lacija okušao se i kao pomoćni trener, a do prošle sedmice je radio u Bajernu, a zbog zdravstvenih problema neće moći tražiti novi posao, barem ne u skorije vrijeme.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.