BOKS

Bivša prvakinja šokirala izjavom: Morala sam izabrati između mozga i borbe

- Mislila sam da mogu izdržati desetominutnu borbu, ali nakon vrlo lagane sparing sesije nisam mogla vidjeti dva dana - govorila je Hardi

Heder Hardi. Instagram

Di. R.

7.5.2024

Bivša prvakinja WBO u perolakoj kategoriji, Heder Hardi (Heather Hardy), kaže da bi njena bokserska karijera mogla biti gotova nakon što je pretrpjela previše oštećenja mozga.

Hardi je veteranka borilačkih sportova koja je prvo napravila sjajnu karijeru u boksu a onda je zakoračila u svijet MMA borbi. 

- Imala sam previše potresa mozga.Kada imate potres mozga, dio vašeg mozga umire i više ga ne dobijete nazad. Zamislite to? U deset godina sam pretrpjela previše oštećenja mozga. Ne mogu dobiti više ili inače neću moći vidjeti. Nema trčanja, nema džogiranja, nema preskakanja užeta i nema udaranja po glavi - objavila je na svom Instagram profilu.

Hardi još uvijek nije zvanično objavila da ide u penziju, ali je potvrdila da neće učestvovati na borbi golim šakama u okviru BKFC organizacije.  

Amerikanka je svoj profesionalni bokserski debi imala 2012. godine i držala je WBO titulu svjetske prvakinje u perolakoj kategoriji 2018. godine do 2019. godine.

Svoj profesionalni MMA debi imala je na Bellator 180 protiv Alise Jauger (Alica Yauger) u junu 2017.

- Morala sam birati između mozga i borbe. Tako da sam blagoslovljena što sam živa, ali razočarana.Mislila sam da mogu izdržati desetominutnu borbu, ali nakon vrlo lagane sparing sesije nisam mogla vidjeti dva dana.Nakon što sam napokon otišla kod doktora, rekao mi je da sam imala previše potresa mozga - zaključila je Hardi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.