NEZABORAVNA MUZIČKA PRIČA

Svjetska atrakcija "Queen Sensation" nastupa u Sarajevu, Zenici i Tuzli

Ono što ih izdvaja od ostalih tribute bendova je njihova sposobnost da na binu donesu duh i energiju originalnog benda

"Queen Sensation". Društvene mreže

L. S. R.

25.4.2024

"We Will Rock You", "Don't Stop Me Now", "Bohemian Rhapsody" samo su neki od hitova koji će zaoriti dvoranom, baš kao u vrijeme jedne od najpopularnijih grupa svih vremena – "Queen"!

Na radost obožavatelja poznate britanske grupe "Queen" i Fredija Mekurija (Freddi Mercury), "Queen Sensation bend", poznat kao jedan od najboljih "Queen" tribute bendova na svijetu održat će koncerte posvećene neprolaznim hitovima čuvenog britanskog rok sastava 14. maja u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, 15. maja u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a 16. maja u Domu mladih u Sarajevu.

Pažljivo biraju u pjesme 

Bend čine profesionalni muzičari koji su svirali sa najvećim i najpoznatijim zvezdama bivše Jugoslavije.

"Queen Sensation" pažljivo bira pjesme iz opusa originalnog benda, izvodeći hitove poput "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "Don't Stop Me Now" i mnoge druge. Njihov repertoar obuhvaća različite faze karijere slavne grupe, pružajući publici ukupnu sliku genija ovog benda i njihovog muzičkog nasljeđa.

Osim po izvanrednim scenskim nastupima, poznati su i po posvećenosti detaljima. Kostimi, frizure, scenska produkcija i rasvjeta pažljivo su dizajnirani kako bi stvorili atmosferu autentičnog "Queen" koncerta.


Izuzetan nastup

- Ono što ih izdvaja od ostalih tribute bendova je njihova sposobnost da na binu donesu duh i energiju originalnog benda. Oni publici nude impresivne vokalne opsege i izuzetan scenski nastup koji oduzima dah, uspjevajući da oživi duh Fredija Merkurija poštujući njegovu autentičnost. Ovu postavu čine simfonijski orkestar sa 42 instrumenta i hor od 16 ljudi, a upravo će ova kompozicija nastupiti u Cankarjevom domu u Ljubljani i pružiti vam nezaboravno iskustvo. Queen Real Tribute mijenja ime u "Queen Sensation" 2023. godine. - poručuju organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.