PJEVAČICA BEZ KOMENTARA

PETA kritikovala Rijanu zbog nošenja krzna

Molim te da shvatiš da tu želju - čak i ovaj instinkt - dijele kune, lisice i zečevi koji su otrgnuti od svojih porodica i ubijani zbog krzna

Rijana. Instagram

L. S. R.

26.2.2023

Nakon nastupa na Super Bowlu i objave da je ponovno trudna Rihanna se još jednom našla u centru pažnju, no ovoga puta zbog nošenja krzna. Naime, Udruženje PETA kritizirala ju je zbog njenog nedavno pojavljivanja u krznenoj bundi i poslala joj poruku s jednim prijedlogom.

Potpredsjednica PETA-e Lisa Lang napisala joj je: "Kao majka znaš kako je to osjećati se zaštitnički i željeti biti sigurna da se tvojoj porodicu ne može nauditi. Molim te da shvatiš da tu želju - čak i ovaj instinkt - dijele kune, lisice i zečevi koji su otrgnuti od svojih porodica i ubijani zbog krzna."


U pismu je Lisa Lang predložila da Rijanan donira svu svoju garderobu izrađenu od životinja žrtvama tursko-sirijskog potresa i pokloni ih onima kojima uistinu treba zaštita od nesnosne hladnoće.

Pismo završava molbom: "Ne biste li, molim vas, pomogli stvoriti ljubazniji svijet u kojem će vaša djeca odrastati tako što ćete danas odlučiti da više nećete nositi krzno?"

Uz to, PETA je poslala Rijani bundu od umjetnog krzna kako bi mogla "ostati ugrijana i moderna dok čini 'cruelty-free' promjenu". Rijana još nije odgovorila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.