SCENA

Din Omerhodžić snimio prvi singl: Pjesma govori o tome da mi trenutno ne treba žena

Skrenuo pažnju na sebe učešćem u takmičenju „Njemačka traži zvijezdu“

Omerhodžić: Spot za pjesmu „Keine Frau“ izlazi danas. Instagram

16.2.2023

Finalista šoua „Njemačka traži zvijezdu“ (Deutschland sucht den superstar) Din Omerhodžić danas će predstaviti svoju prvu pjesmu “Keine Frau”.

Pjesma je većinom na njemačkom jeziku, ali ima i dijelova na bosanskom, što je tajio sve do objave pjesme, kako bi to bilo iznenađenje za bh. slušaoce.

Ozbiljan tim  

- Ovo je moj prvi oficijelni singl, na kojem sam dugo radio sa svojom ekipom, producentom i menadžmentom, a imam još dosta toga u planu. Dosta vremena je prošlo od takmičenja do izbacivanja prve pjesme, ali nije bez razloga. Nismo htjeli da budem klasični “newcomer”, što izbaci jednu pjesmu i opet ga nema mjesecima - rekao nam je Omerhodžić.

Kako je istakao, želja mu je da, u najboljem slučaju, svakog mjeseca predstavi po jednu pjesmu, i to s više ili manje dijelova na bosanskom jeziku.

- “Keine Frau” je veoma specifična i u fazonu je osamdesetih. Žena u spotu je jedna moja prijateljica, ali će imati kratak nastup. U suštini, pjesma govori o tome da meni ne treba žena u ovom periodu života, kada imam braću i drugare oko sebe da me podržavaju i ne traže ništa zauzvrat od mene, osim prijateljstva - kazao je Omerhodžić.


Različite lokacije

Na pjesmi je radio producent “Shaheed”, koji je uradio „beat“ pjesme, dok je Omerhodžić komponirao melodiju i napisao tekst.

- Moj brat Edin te najbolji drug i menadžer Ivan su me organizacijski, ali i finansijski veoma podržali i njima zahvaljujem što smo uopće ovo sve napravili. Spot je snimao jedan mladi kamerman Gonzalo, koji je izuzetan posao napravio. Snimali smo na različitim lokacijama u Frankfurtu, gdje provodim dosta svog vremena - dodao je Omerhodžić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.