OBJAVILI SINGL NE BRINI

"Zona isključenja" uključuje se nakon šestogodišnje pauze, spremaju svirke u martu

"Ne brini" je rok balada i prvi od dva singla koje momci iz "Zone" namjeravaju promovisati do kraja proljeća, kao najavu četvrtog studijskog albuma

"Zona isključenja". Facebook

Piše: L. K. P.

22.2.2022

Goraždanska rok grupa "Zona isključenja" nedavno je objavila singl "Ne brini" i nastavila svoj muzički put nakon šestogodišnje pauze. Posljednji studijski album objavili su krajem 2016. godine, a sada najavljuju novi.

"Ne brini" je rok balada i prvi od dva singla koje momci iz "Zone" namjeravaju promovisati do kraja proljeća, kao najavu četvrtog studijskog albuma.

Nova pjesma govori o melanholiji života, kompleksnosti veza te podsvjesnom potiskivanju ružnih sjećanja kako bi se imalo snage krenuti naprijed iznova.


Materijal je snimljen u Pavarotti Recording Studio u Mostaru, dok mastering i post-produkciju potpisuje Marin Meštrović.

- Već smo snimili spot za još jedan singl kojeg planiramo lansirati za nekih mjesec i po ili dva. Pjesma za taj novi singl nosi ime "Huzur" a spot je već u montaži, izjavio je za "Avaz" Dženan Hadžović, frontmen i klavijaturista benda.

Što se tiče nastupa to još uvijek ograničavaju mjere protiv suzbijanja pandemije.

- Planirali smo neke svirke u martu u Sarajevu, nadamo se da ćemo ih uspjeti realizirati, dodao je Hadžović.

"Zona isključenja" na muzičkoj sceni je preko 20 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.