LICE POČELO DA MU TAMNI

Poznati pjevač umro od ujeda pauka

Odmah osjetio slabost u tijelu, dok je boja modrice počela da se mijenja, što je jasan znak da se radi o opasnom ujedu

Darlin Morais. Instagram

O. T.

8.11.2023

Brazilski pjevač Darlin Morais preminuo je u ponedjeljak usljed komplikacija izazvanih ujedom pauka za lice. Njega je u svom domu u mjestu Miranorte, 31. oktobra ujela opasna životinja, što je dovelo do pogoršanja njegovog stanja. Prema pisanju stranih medija, Moraisova 18-godišnja kćerka također je pretrpjela ujed pauka i nalazi se u stabilnom stanju na bolničkom liječenju.

Supruga preminulog pjevača, Žulijen Lisboa je izjavila da je Darlin osjetio umor i da je boja modrice na njegovom licu počela da se mijenja kao posljedica ujeda. Kasnije tokom nedjelje, Morais je doživio alergijsku reakciju i hospitaliziran je u bolnici u Miranorteu, gdje je liječen i na kraju otpušten u petak.

U intervjuu za "G1", Lisboa je istakla da je njen suprug bio izuzetno umoran i da je njegovo lice počelo da tamni odmah nakon ujeda. Ovo je samo jedan od slučajeva u kojima su ljudi u Brazilu bili žrtve ujeda opasnih paukova, koji su poznati po svojoj agresivnosti i otrovnom ujedu.

Darlin Morais. Instagram

Naime, prema podacima brazilskog Ministarstva zdravlja, u posljednjih pet godina, u toj zemlji je zabilježeno više od 7.000 ujeda paukova, od kojih je 4% bilo smrtonosno. Zbog toga je važno da se građani upoznaju sa opasnostima koje nose ove životinje i preduzmu neophodne mjere predostrožnosti.

U ovom slučaju, Žulijen Lisboa je naglasila da je njen suprug odmah osjetio slabost u tijelu i da je boja modrice počela da se mijenja, što je jasan znak da se radi o opasnom ujedu. Nažalost, Morais je izgubio bitku sa otrovom ovog pauka, ali je njegova kćerka uspjela da preživi zahvaljujući brzoj reakciji i bolničkom liječenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.