IMA RAK PLUĆA

Bolesni glumac oženio se 39 godina mlađom, ljekari mu rekli da mu je ostala još koja godina života

U zajedničkoj izjavi za medije Dolf Lundgren i Ema Krokdal su podijelili kako su odlučili uploviti u bračnu luku na Mikonosu, gdje imaju svoju vilu

Dolf Lundgren. Instagram

M. Z.

21.7.2023

Slavni glumac Dolf Lundgren (Dolph, 65) oženio se 39 godina mlađom partnericom Emom Krokdal (Emma, 27). U zajedničkoj izjavi za medije par je podijelio kako su odlučili uploviti u bračnu luku na Mikonosu, gdje imaju svoju vilu. Gosti vjenčanja bili su članovi porodica nekoliko najbližih prijatelja.

Rak se vratio

- Zbog pandemije i tretmana u bolnici nekoliko smo puta morali pomicati datum - priznali su osvrnuvši se tako i na Lundgrenovu bolest.

Naime, glumac je nedavno otkrio da se već osam godina bori s rakom pluća i vjeruje da je za to kriva njegova upotreba steroida. Ovaj 65-godišnjak je otkrio kako mu je prvi put rak dijagnosticiran 2015. godine, a ispričao je to u podcastu "In Depth with Graham Bensinger". Rekao je i kako mu se rak vratio 2020. godine, a jedan je ljekar izjavio da mu je preostalo još dvije do tri godine života.

Otišao je i po drugo mišljenje, a tretman koji je dobio rezultirao je smanjenjem tumora.


- Dan je nakon moje operacije izvadili su mi jedan tumor, zatim su izvadili još dva koja su našli i još tri mala - rekao je glumac u videu.

Jedan na jetri

- Vratio sam se tada u Švedsku i imao sam neku vrstu refluksa kiseline, nisam znao što je to pa sam napravio magnetsku rezonanciju. Otkrili su da oko tog područja ima još nekoliko tumora. Pronašli su još jedan tumor na jetri, bio sam skroz s*eban. U tom trenutku počelo mi je padati na pamet da je ovo nešto ozbiljno. Hirurg me nazvao i rekao da je tumor narastao i da je veličine malog limuna. Pitao sam ga koliko mi je još ostalo života, mislim da je rekao dvije do tri godine, ali po glasu sam mu osjetio da misli i manje. Mislio sam da je to kraj - ispričao je 65-godišnji glumac.

Dodao je kako vjeruje da je korištenje steroida imalo utjecaja na njegovo tijelo i zdravlje.

- Razmišljao sam o tome, uvijek misliš da si pogriješio. Mislim da možda postoji neka veza između terapije testosteronom i raka. Bio sam na steroidima kad sam bio mlađi, možda desetak godina. Ovisno o vrsti filma koji sam radio, uzimao sam ih intenzivnije - ispričao je u podcastu.

Gubio na težini

Njegova partnerica Ema Krokdal također je bila gošća podcasta i prisjetila se kakve je bolove glumac trpio nakon što mu se rak vratio 2020. godine.

– Usta su ga jako boljela, ruke su ga boljele i nije mogao ništa jesti. Bila je to borba, gubio je na težini. Shvatili smo da je puno gore nego što smo mislili, ljekari su onda počeli govoriti o tumorima u plućima, želucu, kralježnici, izvan bubrega - prisjetila se Ema.


Lundgren je rekao da je potom otišao potražiti drugo mišljenje o svojoj dijagnozi.

Nakon promjene liječenja Lundgren kaže da su se u roku od tri mjeseca njegovi tumori smanjili između dvadeset i trideset posto.

Cijeni život

– Jednostavno cijeniš to što imaš dovoljno sreće da si živ i cijeniš svaki trenutak koji postoji – zaključio je glumac.

Par zajedno trenira, a vidljivo je da je Dolf i u 65. godini u odličnoj formi kao na početku glumačke karijere pa često dobiva komplimente na račun izgleda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.