ODA STVARANJU

Lejdi Gaga i Dom Perignon pomjeraju granice

Ovogodišnja kampanja se fokusira na važnost „kreativnosti“, a prati je i najnovije izdanje Dom Perignon Vintage 2013.

Lejdi Gaga. Instagram / Printscreen

M. Z.

28.4.2023

Luksuzni brend vintage šampanjca i američka pjevačica, tekstopisac i glumica pomjeraju granice kreativnosti kombinirajući svoju kreativnost od 2021. Ovogodišnja kampanja se fokusira na važnost „kreativnosti“, a prati je i najnovije izdanje Dom Perignon Vintage 2013.

Inspirativan rad

Novo poglavlje saradnje Dom Perignon x Lejdi Gaga (Lady) slavi posvećenost inspirativnom radu. Njihova zajednička vizija o činu stvaranja materijalizirana je u filmu koji je režirao francuski režiser muzičkih spotova, grafički dizajner i kantautor Vudkid (Woodkid), a objavljen je i niz fotografija koje je snimio italijansko-američki fotograf i reditelj Mario Sorenti. Sjedeći za klavirom u mračnoj prostoriji, ona piše i svira melodiju, isprekidanu zvukom gudačkih instrumenata. Muzika dostiže svoj vrhunac dok trupa skulpturalnih plesača oživljava u francuskom manastiru.

Pravljenje Dom Perignona je čin stvaranja koji sa svakom berbom obnavlja majstor podruma, Vinsent Čaperon. Njegov kreativni proces je sličan radu Lejdi Gage, jer oboje pristupaju svojoj umjetnosti kao obliku rada. Osim inspiracije, tu su posvećenost, zanat i izuzetan i strastven rad.

Vruće ljeto

Dom Perignon Vintage 2013 slavi 2013. godinu proizvodnje vina. Poslije hladne, vlažne zime, proljeće je bilo prohladno i izuzetno kišovito. Vruće i suho ljeto je, međutim, bilo blagotvorno za kvalitet grožđa. Šampanjac Dom Perignon Vintage 2013. otkriva se u nizovima boja - zelena eukaliptusa, mente i vetivera, žuto-narandžasta šljiva mirabel, cvijet kajsije i narandže, smeđa bibera, kardamoma i štapića sladića, i na kraju srebrnasta koja dodaje sjaj ovom napitku. Osjećaj u ustima je elegantan, dok u završnici dominira slanost koja ostavlja dubok osjećaj konzistencije.

Vruće ljeto

Dom Perignon Vintage 2013 slavi 2013. godinu proizvodnje vina. Poslije hladne, vlažne zime, proljeće je bilo prohladno i izuzetno kišovito. Vruće i suho ljeto je, međutim, bilo blagotvorno za kvalitet grožđa. Šampanjac Dom Perignon Vintage 2013. otkriva se u nizovima boja - zelena eukaliptusa, mente i vetivera, žuto-narandžasta šljiva mirabel, cvijet kajsije i narandže, smeđa bibera, kardamoma i štapića sladića, i na kraju srebrnasta koja dodaje sjaj ovom napitku.


 Osjećaj u ustima je elegantan, dok u završnici dominira slanost koja ostavlja dubok osjećaj konzistencije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.