U TRENDU

Jednostavni načini da zasijate na najluđu noć u godini: U ovoj noći više je definitivno više

Kod večernje šminke je potrebno za nijansu jače iskonturisati lice, naglasiti obraze, staviti akcenat na usta ili oči

Hejli Biber i Rina Savajama. Instagram

N. A.

28.12.2022

Uđite u 2023. godinu sa stilom, našminkane upadljivo i sa upečatljivim detaljima, jer malo je prilika tokom godine u kojima možete da date sebi na volju i našminkate se u stilu holivudske zvijezde za posebnu premijeru ili pjevačice za spektakularan koncert. Ali novogodišnje večer opravdanje je za malo kiča i puno šljokica. U ovoj noći više je definitivno više.

Donosimo vam pet jednostavnih bjuti trikova koji će vaš izgled dići na novi nivo, a ne koštaju puno i lako ćete ih isprobati.

1. Šljokice i svjetlucave sjenke na očima

Ako je nešto dobar izgovor za kilo šljokica na licu onda je to novogodišnja noć. Dovoljna je dobra sjenka sa šljokicama ili ajlajner da zasijate.


Hejli Biber. Instagram

2. Dodir zlata na noktima

Većina žena voli lijepe, dobro oblikovane nokte, a Nova godina svakako zahtjeva poseban manikir. Inspitacija može biti zlatna boja koja je svečana i šik, a od jednog pogleda na zlatne, svjetlucave nokte "upadamo" u praznično raspoloženje.


Dodir zlata na noktima. Instagram

3. Svjetlucavi detalji u kosi

Svjetlucave niti u kosi su zabavan, mladalački trend i tinejdžerke ga obožavaju, ali za novogodišnju noć dozvoljena je svima. Jednostavno kupite metalik niti i ukrasite kosu njima, a ako vam je ovo previše, uvijek možete da se odlučite za ukosnice sa cirkonima, lijepe šnale i rajf krunu.


Janice Joostema. Instagram

4. Crvene usne

Ništa nije tako seksi ni zavodljivo kao crveni ruž. Daje dozu glamura i elegancije, u kakvoj god da ste odjeći, i od nas u trenu pravi divu. Izaberite nijansu koja vam odgovara i uživajte u vamp efektu!



Alissa Violet. Instagram

5. Cirkoni na licu

Mnogo obožavaju ovaj trend i Nova godina je definitivno pravo vrijeme da se isproba. Oko očiju, pa čak i ako to nije na kapcima, već pored, zalijepite sitne cirkone, perlice ili svjetlucave naljepnice, efekat će biti nevjerovatan. Ovakve naljepnice se mogu naći u svakoj bolje opremljenoj parfimeriji ili drogeriji. 


Rina Sawayama. Instagram

Kod večernje šminke je potrebno za nijansu jače iskonturisati lice, naglasiti obraze, staviti akcenat na usta ili oči i nikako ne zaboravite na obrve. One su okvir lica. Apsolutni favorit za novogodišnju šminku je "smokey eyes" ili crveni karmin i ajlajner

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.