NAJJEZIVIJA NOĆ U GODINI

Noć vještica podijelila poznate: Neka rade šta hoće, ali u svoja četiri zida

Jelena Karleuša nije propustila priliku da se na Instagramu pokaže kao „vrela đavolica“

Zorana Jovanović Zorannah. Instagram

Piše: N. S. - N. A.

1.11.2022

Obilježavanje Noći vještica iz godine u godinu sve je prisutnije na ovim prostorima, mada se, ipak, ne može govoriti o masovnom maskiranju i odlasku na „horor“ zabave.

Čak ni poznate ličnosti nisu baš „zaražene“ obilježavanjem ovog praznika. Ipak, Jelena Karleuša nije propustila priliku da se na Instagramu pokaže kao „vrela đavolica“.

Umjetnički izražaj

Lejla Šebić, fitness instruktorica i profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, na Instagram profilu je, zajedno sa suprugom, pokazala kostim za Noć vještica i poručila:

 - Pretvaranje da si neko drugi prisutno je već u igri djece, taj užitak koji djeca imaju često, tokom odrastanja, zaboravljamo. Kao odrasli ljudi, uklopljeni u svoje obaveze, često ne dopuštamo sebi zdrav oblik igre, oslobađanje od svakodnevnog stresa, zabavu i opuštenost u kojoj će sve prštati od spontanosti, radosti, veselja, osjećaja slobode. Maskiranje, također, budi našu kreativnost, maštu, umjetnički izražaj.


Zorana Jovanovic - Avaz
Fatmir Sulejmani - Avaz
Enis Bešlagić - Avaz
Lejla Šebić sa mužem - Avaz
Una Čolić - Avaz
+1

Enis Bešlagić za “Avaz” kaže da on uopće ne percipira Noć vještica kao neki praznik.

- Ali poštujem da svako ima svoj oblik izražavanja nekih vrijednosti. Neka se oblače, neka rade šta hoće, ali u svoja četiri zida. Sve dok njihovo slavlje ne ugrožava moju slobodu, ja s tim nemam nikakav problem. Jer, kada ti nešto zabraniš ili osuđuješ, odmah se nađe neko da osuđuje tebe, i to prerasta u mržnju za koju nema potrebe. Svi mi zalutamo, ali malo dajemo ljudima priliku da se vrate, da im ostavimo otvorena vrata - govori popularni glumac.

Dva izdanja

Srbijanska blogerica Zorana Jovanović Zorannah svake godine svojim kostimima zadivi pratioce na društvenim mrežama. Ove godine je imala čak dva izdanja za Noć vještica.

Pjevač Fatmir Sulejmani kaže da ne obilježava Noć vještica.

- Praznici koje ja obilježavam su isključivo tradicionalni, odnosno islamski, tako da sve ostalo ne priznajem - ističe Sulejmani.


Čolina kćerka u garaži

Una Čolić, kćerka legendarnog pjevača Zdravka Čolića, na svom Instagram profilu objavila je fotografiju za Noć vještica. Kao đavolica, pozirala je u podzemnoj garaži.

Pratioci su bili oduševljeni njenim izdanjem te su je obasuli brojnim komentarima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.